Jordanië herontdekt

Jordanië is een land van extreme contrasten. Voor liefhebbers van historie, cultuur, wellness, eco en natuur is het land een populaire bestemming. Inmiddels is Jordanië ook ontdekt door avonturiers en sensatiezoekers. Hiken door verborgen stad Petra, Quad rijden en skydiven in Wadi Rum, canyoning in Wadi Mujib, snorkelen en duiken in Aqaba en wat denk je van een kamelenrace? In Jordanië is alles mogelijk!

Jordanië

Voor liefhebbers van historie, cultuur, wellness, eco en natuur is Jordanië een populaire bestemming.

Hiken in Petra

Petra is de meest bekende bezienswaardigheid van Jordanië. In de verborgen stad, die 200 jaar geleden is herontdekt, kunnen fanatiekelingen dagenlang rondwandelen. Echte sportievelingen beklimmen de 900 treden naar het klooster. Tijdens de avontuurlijke ontdekkingstocht door het verleden passeer je verbluffende vergezichten en uitdagende canyons.

Quad rijden en skydiven in Wadi Rum

Ooit astronaut willen worden en in een maanwagen over de maan willen crossen? In de Wadi Rum woestijn kom je daar heel dichtbij! Op een quad scheur je langs hoge rotswanden en over oneindige zandvlaktes en levensgrote zandduinen. Zie je het landschap liever van bovenaf? Skydive Jordan is samen met Skydive Dubai gestart met excursies in Wadi Rum. Een absolute surrealistische ervaring.

Canyoning in Wadi Mujib

Wadi Mujib ligt vlakbij de Dode Zee en is ’s werelds laagste natuurpark; zo’n 400 meter onder zeeniveau. Met haar prachtige vergezichten, uitdagende hiking trails en indrukwekkende watervallen, de droom van elke avontuurlijke wandelaar. Canyoning in Wadi Mujib belooft avontuur, waterpret en onvergetelijke herinneringen.

Snorkelen en duiken in Aqaba

De Rode Zee bezit een overvloed aan koraal, verbluffend helder, diepblauw water en ontelbare kleurrijke vissoorten. Een perfecte plek voor snorkel- en duikexcursies. Ook uniek: op zee word je omringd door vier landen; Jordanië, Israël, Egypte en Saoedi-Arabië.

Kamelenrace

De kameelrace is de Jordaanse versie van paardenrace. In Disi, Wadi Rum wordt zes keer per jaar een kamelenrace georganiseerd op een speciaal daarvoor aangelegde renbaan. Kies je kameel en ‘place your bet’.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Jordanië

 

Reviews lezen over Jordanië

Meer informatie over Jordanië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Jordanië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Jordanië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.