Highlights in Rotterdam

Rotterdam is de ideale bestemming voor een dagje weg. Er valt de komende tijd weer veel leuks te beleven. Van een beurs voor videokunst tot kerstcircus Ahoy. Creëer een feeststemming met een bezoek aan Rotterdam.

Jean Paul Gartier

In het voorjaar van 2013 presenteert de Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling ‘The Fashion World of Jean Paul Gaultier’

Jean Paul Gaultier komt naar Rotterdam

In het voorjaar van 2013 presenteert de Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling ‘The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk’. Gaultier is met zijn creaties en cutting-edge designs beeldbepalend in de mode van de afgelopen 35 jaar tot nu. De eerste internationale tentoonstelling van deze gevierde en befaamde Franse couturier geeft een spectaculair overzicht van zijn uitgebreide oeuvre. De tentoonstelling, te zien van 10 februari tot 12 mei, markeert het 35-jarig bestaan van zijn modelijn. In een wervelend tentoonstellingsontwerp komt de wereld van Gaultier tot leven. De show draagt zijn persoonlijke signatuur in ontwerp, beleving en uitstraling.

Art Rotterdam start met beurs voor videokunst

De internationale kunstbeurs Art Rotterdam, die van 7 tot en met 10 februari 2013 in de Cruise Terminal plaatsvindt, breidt uit met een beurs voor videokunst en film: Art Rotterdam Projections. In Las Palmas, direct gelegen tegenover de Cruise Terminal, tonen twintig internationale galeries een video of film van een opkomende of gerenommeerde kunstenaar.

Video is steeds meer geliefd als kunstvorm en wordt steeds meer verzameld door musea, particuliere verzamelaars en bedrijfscollecties. Art Rotterdam Projections is een plek om videokunst te ontdekken, de kennis erover te verdiepen, informatie uit te wisselen en natuurlijk te kopen

aldus Fons Hof, directeur Art Rotterdam.

Kerstcircus Ahoy

Voor de 41e editie van het Kerstcircus Ahoy (21 tot 28 december 2012) worden twaalf internationale topartiesten speciaal naar Rotterdam gehaald: van watervlugge Chinese acrobaten en een trendy Italiaanse jongleur tot een prijswinnend Hongaars paardenspektakel en een gestaalde spierkunstenaars uit Oekraïne. Eén van de hoogtepunten dit jaar is de magische act van meester-illusionist Christian Farla. Het Kerstcircus Ahoy is het oudste kerstcircus van Nederland.

Kerstcircus

Ook in 2012 zal het spectaculaire kerstcircus Rotterdam weer plaats vinden

Swan Market XXL Kersteditie

Wie wel eens in de Londense wijk Camden is geweest kent het concept. Een aantal straatjes met kraampjes en veel kleine winkels vol kleding en spullen. Swan Market is een lifestyle markt waar je helemaal los kunt gaan op interieur, mode, vintage, sieraden, accessoires en betaalbare kunst. Ook vind je er kraampjes met kids design en bijvoorbeeld keramiek. De XXL Kersteditie telt minstens 200 kraampjes en vindt plaats op 9 december van 12.00 tot 17.00 uur in het Museumpark in Rotterdam.

Miniworld in Kerstsfeer

Miniworld Rotterdam showt tijdens de wintermaanden het grootste kerstdorp van Rotterdam. Naast de 500m² grote miniatuurwereld wordt er speciaal voor de kerstperiode een extra dorp in kerst- en winterthema bijgebouwd. Het miniatuurkerstdorp is zo’n 30m² groot en er branden ruim 500 lampjes in de vele huisjes, winkeltjes en op straat. Miniworld Rotterdam is een familieattractie waar voor iedereen wat te beleven is. Het kerstdorp is tot en met 6 januari 2013 te bezoeken.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.