Indonesië ontdekt hindoetempel

Indonesië ontdekt hindoetempel

Bouwvakkers in Indonesië hebben de grootste hindoetempel van Bali ontdekt. De Ramayana balletgroep heeft bij de Prambanan tempel in Yogyakarta een wereldrecord verbroken en kort geleden werden restanten van een eeuwenoude piramide gevonden in West-Java. Indonesië legt enkele van haar cultuurschatten bloot en dat mag de wereld weten.

Bouwvakkers

Bouwvakkers hebben de grootste hindoetempel van Bali ontdekt

Bouwvakkers Bali ontdekken hindoetempel

In de hoofdstad van Bali in Indonesië hebben bouwvakkers bij toeval restanten van de oude Wasan hindoetempel gevonden. Verwacht wordt dat de hindoetempel in Denpasar de grootste hindoetempel is op Bali. De bouwvakkers vonden de eerste steen op 1 meter diepte. Later bleek deze steen het begin te zijn van een 20 meter lange vleugel. De spectaculaire opgraving is nog steeds in volle gang. Onduidelijk is of er genoeg overblijfselen zijn voor een volledige reconstructie van de hindoetempel.

Wereldrecord bij Prambanan tempelcomplex

Het indrukwekkende optreden van het Ramayana Ballet aan de voet van het Prambanan tempelcomplex heeft een Guinness World Record gevestigd. Het optreden wordt geroemd vanwege haar onafgebroken aantal optredens sinds 1961 en vestigde een record omdat het ballet bestond uit maar liefst 230 dansers en 30 gamelanspelers. Het sprookje dat vertelt over de vrouw van Prins Rama en zijn broer Lakshmana geldt als één van de beroemdste werken aller tijden. Het Prambanan tempelcomplex stamt uit de 9e eeuw en is het grootste tempelcomplex van Indonesië.

Piramide ontdekt op West-Java

Na de piramides in Bandung en Garut is er nu ook een piramide gevonden in West-Java. Onderzoekers hebben bewezen dat de driehoekige berg Gunung Padang door mensen is gebouwd. Het indrukwekkende bouwwerk beschikt over ruim 15 heiligdommen, welke verstopt zijn in de berg en alleen getoond kunnen worden middels radarbeelden. Naar schatting is de piramide ouder dan de piramides in Egypte.

Over Indonesië

De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore), Garuda Indonesia (via Dubai), Singapore Airlines (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Indonesië

 

Reviews lezen over Indonesië

Meer informatie over Indonesië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Indonesië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Indonesië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.