Winterpaleis Het Loo in Apeldoorn

Winterpaleis Het Loo in Apeldoorn

Vanaf 8 december tot en met 6 januari 2012 worden er vele activiteiten georganiseerd rond het thema ‘Winterpaleis Het Loo’. Op het Stallenplein kunnen mensen van alle leeftijden zwieren en zwaaien op een echte schaatsbaan en vanaf 18 december is in het paleis de presentatie “Kerst op Het Loo” te zien, met dit jaar voor het eerst leuke kerstkaarten met kerstwensen van de Oranjes. De paleisvertrekken zijn traditiegetrouw sfeervol ingericht met gedekte tafels, kerstbomen en groenversiering.

Winterpaleis

Paleis Het Loo wordt omgetoverd tot een groot ‘winterpaleis’ en is leuk voor jong en oud

Schaatsbaan

Deze winter wordt het Stallenplein van Apeldoorn sfeervol aangekleed met een echte schaatsbaan en gezellige kraampjes met hapjes en drankjes. De schaatsbaan is geopend tijdens alle openingsuren van het museum en daarnaast op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur ‘s avonds.


Kerst op Het Loo

Rond de Kerstdagen wordt Paleis Het Loo traditiegetrouw sfeervol ingericht, met kerstbomen in verschillende stijlen, veel groenversiering en feestelijk gedekte tafels. Dit jaar is er gekozen voor het thema ‘De tuin op tafel’. Al in de 17de eeuw was de tuin een inspiratiebron voor de tafelversiering, met o.a. citrusvruchten die werden opgestapeld tot piramides. De servetten werden vaak gevouwen in de vorm van dieren, waarbij de pauw als vorstelijke vogel favoriet was. Dit jaar is er daarnaast voor het eerst een verzameling kerstkaarten te zien met kerstboodschappen die de Oranjes in de loop der jaren verstuurden.

Speciale extra avondopenstellingen: op 28, 29 en 30 december 2012 tot 21.00 uur.


Tijdens beide kerstdagen worden vele belangstellenden verwacht. Rolstoelgebruikers wordt geadviseerd Paleis Het Loo in de ochtenduren te bezoeken. Vanwege beperkte parkeergelegenheid wordt mensen uit de omgeving geadviseerd met de fiets te komen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

 

Reviews lezen over Apeldoorn

Meer informatie over Apeldoorn vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Apeldoorn. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Apeldoorn

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.