Rotterdam krijgt drijvend hotel

Worldhotels, een toonaangevende hotelgroep voor individuele hotels met ruim 500 aangesloten hotels in 250 bestemmingen, heeft een nieuwe hotel. Het is SS Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn dat nu permanent op de Katendrecht in Rotterdam afgemeerd ligt. Per 1 oktober 2012 functioneert het schip als hotel en vergaderlocatie. Dit unieke hotel is een bijzondere aanvulling op de twee andere Worldhotels die al in Rotterdam gevestigd zijn, het Manhattan Hotel Rotterdam en het Bilderberg Parkhotel Rotterdam. Voor zowel de zakenreiziger als toerist is de ambiance, historie en ligging van dit schip een bijzondere ervaring voor een verblijf.

Drijvend hotel

Het hotel is het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn, dat nu permanent op de Katendrecht in Rotterdam afgemeerd ligt

Het schip

Na haar maiden voyage in 1959 naar New York maakte het schip ruim 50 jaar vele trans-Atlantische overtochten en cruises. Nadat het uit de vaart werd genomen, werd het schip tussen 2005 en 2008 grondig gerenoveerd en in oude luister hersteld. SS Rotterdam telt thans 254 moderne hutten ingericht in de stijl van de 50-er jaren en voorzien van hedendaagse faciliteiten waaronder wireless internet, tweepersoonsbedden, airco en flatscreen tv’s. Ook voor de inwendige mens hoeft men het schip niet te verlaten; men heeft keuze uit het moderne Lido en het stijlvol authentieke Club Room. Ook is er een sfeervolle Ocean bar en het Lido terras op het buitendek.


De keuzemogelijkheden om een meeting, vergadering of grote bijeenkomst te organiseren zijn omvangrijk.

Een succesvolle groei in deze tijd van toenemende nationale en internationale concurrentie maakt het noodzakelijk om aansluiting bij een mondiale speler te zoeken. Die hebben wij gevonden in Worldhotels, een hotelmarketingorganisatie met 30 verkoopkantoren wereldwijd. Met deze alliantie behoud je volledig je eigen identiteit maar maak je gebruik van hun mondiale marketing- en sales kracht.

aldus SS Rotterdam director of hotel operations, Michaël ten Brink.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.