Tentoonstelling ‘The Traveller’ in Rotterdam

Tentoonstelling ‘The Traveller’ in Rotterdam

The Traveller; een keuze uit de privéverzameling van de jonge Rotterdamse verzamelaar Alexander Ramselaar, wordt 10 november 2012 tot 13 januari 2013 gepresenteerd bij TENT. The Traveller is een keuze uit. De tentoonstelling vertelt aan de hand van de werken en begeleidende dagboekfragmenten over de wijze waarop reizen zijn blik op kunst heeft veranderd. Ramselaar zal iedere zondag aanwezig zijn in het speciaal voor hem gemaakte werkkabinet om met het publiek in gesprek te gaan over zijn verzameling, de kunstenaars en de kunst.

Motel Arizona

Alexander Ramselaar, Motel Arizona


De afgelopen jaren is de betrokkenheid van Alexander Ramselaar bij de wereld van de hedendaagse kunst geïntensiveerd, niet alleen door te verzamelen, maar ook door actief te worden als begunstiger (Stichting C.o.C.A.), in besturen (o.a. Kunstverein Amsterdam), als schrijver en sinds kort als adviseur. In 2011 publiceerde hij een webcolumn voor TENT in het kader van State of The Art – visies op de toekomst van de kunst in Rotterdam. Juist nu de Nederlandse overheid zijn betrokkenheid bij de kunst verkleint, is het opmerkelijk dat particuliere initiatiefnemers als Alexander Ramselaar meer en meer de context van de kunstwereld zoeken. Wat beweegt hem?


Alexander Ramselaar:

Kunst neemt me mee op reis: een werk ervaren is een wereld die zich ontvouwt. En reizen zit in mijn bloed. Het deelgenoot willen zijn van de realiteit in den vreemde openbaarde zich al vroeg. Deze tentoonstelling is een momentopname hoe reizen mijn blik op kunst verandert en kunst mijn blik op de wereld. Ik toon dit niet om een geschiedenis vast te leggen of een overzicht te geven, het voelt voor mij meer als een voortgaand proces van ontdekken, ontmoeten, reflecteren en kiezen, een reis op zich. Gedurende de tentoonstelling verplaats ik mijn werkkamer naar TENT. Ik zal er dan ook gedurende de tentoonstelling regelmatig zelf zijn.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.