Nederlanders vieren herfstvakantie in eigen land

Nederlanders vieren herfstvakantie in eigen land

Al voor het vierde jaar op een rij gaan er in totaal zo’n 1,3 miljoen Nederlanders op herfstvakantie, zo verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Meer dan de helft van die Nederlanders, zo’n 700.000, brengt de vakantie door in Nederland. Rond de 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland voor een korte herfstvakantie.

Bungalow populair

De herfstvakantie wordt ook dit jaar dichtbij huis doorgebracht. Zo’n 700.000 Nederlanders vieren vakantie in Nederland. Het aantal binnenlandse herfstvakanties is daarmee gelijk aan vorig jaar. Meer dan de helft van de vakanties in eigen land wordt in (luxe) bungalows doorgebracht. Wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos zijn de meest ondernomen activiteiten. Een bezoek aan een museum of attractiepark is ook populair tijdens de herfstvakantie.

Buurlanden populair

Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. Met name de dichtbijbestemmingen Duitsland, België en Frankrijk zijn populair voor een tripje naar het buitenland. Qua zonbestemming zijn Spanje en Turkije het meest in trek.

Herfstvakantie gespreid

De herfstvakantie vindt gespreid plaats. De regio’s Midden en Zuid hebben van 13 tot en met 21 oktober vakantie. De regio Noord heeft een week later vakantie, van 20 tot en met 28 oktober. In de eerste week gaan de meeste Nederlanders op vakantie, zo’n 750.000.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.