Feesten in Suriname

Feesten in Suriname

Latin Dance op Salsuri, Caribisch genieten op Carifesta en meewiegen met de beste jazz tijdens het Jazzfestival. Wat klinkt er beter dan dan? Suriname viert graag een feestje en doet dat met verve.


Geniet van de prachtige natuur in het binnenland

De jaarlijkse Avondvierdaagse is een grote happening en ook rondom de zwemmarathon in de Surinamerivier worden feestelijke activiteiten georganiseerd. Voor ieder wat wils. Door de grote diversiteit aan culturen is er eigenlijk elke dag wel wat te vieren in Suriname, van de Chinese immigratie in oktober tot het Indiase Divali in november. Wie op vakantie gaat naar Suriname geniet dus niet alleen van cultuur in Paramaribo en natuur in het binnenland, ook uitgaan hoort erbij. En geheel in Surinaamse stijl duurt dat ‘tot stemming’, totdat de laatste feestganger het welletjes vindt. Feesten zoals alleen Suriname dat kan!

Van salsa tot jazz

Wie van dansen houdt doet er goed aan halverwege oktober naar Suriname af te reizen. Dan vindt in Paramaribo Salsuri. plaats, een Latin Dance festival dat salsa en zouk combineert met lekker eten en drinken. Behalve workshops zijn er ook showavonden met internationale toptalenten uit Latijns Amerika, New York en Suriname. Houd je van jazz dan kun je beter wat langer blijven, want eind oktober begint het Jazzfestival. Op verschillende locaties in de binnenstad van Paramaribo klinken dan contrabas, saxofoon en hammondorgel tijdens optredens van grote artiesten uit binnen en buitenland. Ideaal om tijdens een zwoele Surinaamse avond met een lekker drankje van te genieten, of om op te dansen natuurlijk.

Carifesta in Suriname

Het hele jaar door worden in Suriname evenementen en festivals georganiseerd, maar de meest prominente die op stapel staat is toch wel Carifesta 2013. Het is het grootste Caribische evenement ter wereld dat elke twee jaar op een andere locatie in de regio wordt georganiseerd en in 2013 strijkt de Carifesta familie neer in Suriname. Ruim dertig landen laten zich van 16 tot en met 25 augustus een week lang van hun meest artistieke en culturele kant zien. Het wordt een landelijk evenement met activiteiten in zowel Paramaribo als in de verschillende districten. Er is beeldende kunst, een book fair, een filmfestival en een keur aan workshops en visual arts. Daarnaast worden er concerten gegeven door internationale sterren uit het Caribisch gebied en Latijns Amerika. Groot feest, dus!

In Suriname houden ze van muziek, dansen en van genieten

Kleurrijk feesten

In Suriname houden we van muziek, van dansen, van genieten. Daarom krijgt bijna elke happening als vanzelf een feestelijk tintje. De Avond Vierdaagse is veel meer dan een wandelevenement, het is een jaarlijks terugkerend feest met dansen, muziek, eten en drinken. Het zelfde geldt voor de zwemmarathon, ook langs de kant wordt op typisch Surinaamse wijze genoten. Ons land is enorm kleurrijk en divers en dat zie je juist tijdens feestelijkheden heel duidelijk terugkomen. Elke cultuur heeft zijn eigen gewoonten, eigen gerechten en een eigen manier van dansen. Door dat allemaal samen te nemen ontstaat die bijzondere sfeer die feesten in Suriname zo uniek maakt,

aldus Karel Dawson, Waarnemend Directeur van Stichting Toerisme Suriname.

Discover Suriname!

Nederlands praten in de tropen, een duik nemen in de koloniale geschiedenis of uitstapjes maken naar het ongerepte Amazonewoud. Wie naar Suriname reist beleeft het allemaal – en meer. Door de bijzondere geschiedenis is het land een smeltkroes van culturen. Een enorme diversiteit die terug is te zien in de mensen, de gewoonten en de Surinaamse keuken. Hoofdstad Paramaribo is één groot openluchtmuseum vol fascinerende sporen uit het verleden, waaronder natuurlijk ook veel Nederlandse invloeden. Verder bestaat meer dan 80% van het land uit tropisch regenwoud, door de bewoners simpelweg ‘het bos’ genoemd. Suriname is in negen uur rechtstreeks aan te vliegen vanuit Nederland.

Paramaribo


Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Suriname

 

Reviews lezen over Suriname

Meer informatie over Suriname vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Suriname. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Suriname

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.