Beleef magisch Kenia

Beleef magisch Kenia

Een vakantie naar Kenia deze herfst staat garant voor onvergetelijke safari’s, de heerlijke warme zon, verschillende culturen en prachtige stranden. Wil je naast het echte safari-gevoel ook een local-gevoel krijgen? Bezoek dan in Nairobi of in de kustplaatsen Mombasa en Lamu een interessant lokaal evenement. Geniet van straatparades, de lokale muziek en kom in aanraking met de verschillende Keniaanse tradities.

Festivals

Langs de kust van Kenia valt genoeg te beleven. Zo organiseert de havenstad Mombasa in november het Mombasa Cultural Festival. Tijdens het evenement is er lokale muziek, dans en als hoogtepunt een straatparade. Daarnaast worden er Keniaanse zeilwedstrijden gehouden. Van 15 tot en met 18 november is het mogelijk om het Lamu Cultural Festival te bezoeken in Lamu. Dit is een groot festival waar lokale en internationale toeristen op afkomen om de al 700 jaar oude tradities en erfgoed te bezichtigen. Dans mee met de traditionele dansen, luister naar de Swahili gedichten, bewonder de henna tekeningen of bezoek één van de befaamde ezelraces.

Keniaanse artiesten

Van 6 tot en met 9 december wordt het genieten van live muziek in Nairobi tijdens de Kenya Music Week. Keniaanse artiesten geven hier optredens en workshops. Met het festival wordt aandacht gevraagd voor het nadelige effect van illegale muziek downloads met als doel het voltooien van hun missie: een winstgevende Keniaanse muziekindustrie in 2030. Verder wordt in Nairobi ook jaarlijks Crafts of Africa gehouden. Dit evenement vindt tijdens de kerstdagen plaats. Handgemaakte producten zoals sieraden en schilderijen worden hier tentoongesteld en verkocht. Daarnaast wordt er een expositie gehouden waarbij lokale kunstenaars hun werk laten zien van houtsnijwerken tot kunstwerken van bruin glas. Deze evenementen geven een indruk van de verschillende tradities in Kenia. Kom ook sfeer proeven!

Over Kenia

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het thuis van ‘the Big Five’; olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard én het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. Vanuit Nederland en België worden verschillende vluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Bekijk de leukste vakanties naar Kenia.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kenia

 

Reviews lezen over Kenia

Meer informatie over Kenia vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kenia. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Kenia

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.