Jordanië zet in op toerisme aan Dode Zee

Jordanië zet in op toerisme aan Dode Zee

In Jordanië is de Dode Zee één van de trekpleisters en voor de inwoners een belangrijke bron van inkomsten. In het jaar 2012 is er al ruim 180 miljoen Jordaanse Dinar geïnvesteerd in toerisme aan de Dode Zee. De Development Zones Commission (DZC) voorspelt dat dit bedrag dit jaar zelfs zal oplopen tot 300 miljoen. Deze investering zal ruim 1.500 extra banen creëeren in voornamelijk de toeristische sector. Dit betekent een boost voor het toerisme in Jordanië en de Dode Zee regio in het bijzonder.

Wellness toerisme populair in Jordanie

De Dode Zee is de grootste natuurlijke spa ter wereld en een populair kuuroord voor toeristen van over de hele wereld. De hyperzoute bodemmodder heeft volgens velen een heilzame werking, de luchtdruk en het zuurstofgehalte zijn hoger dan op zeeniveau en de UV straling is bijzonder laag. Grote, luxe hotels met uitgebreide wellness faciliteiten schieten uit de grond. Zoals het prestigieuze Kempinski Hotel en de ‘it-spot’ O Beach.

Het schitterende Kempinski hotel in Jordanie


Dode Zee bedreigt

Onderzoek heeft uitgewezen dat jaarlijks zoveel water uit de Dode Zee verdwijnt dat er over 30 jaar slechts een kale vlakte overblijft. Dat maakt een bezoek aan de Dode Zee in Jordanie extra speciaal en urgent. De Jordaanse overheid luidde in 2004 al de noodklok. Een reddingsplan is de aanleg van een 180 kilometer lange pijpleiding die zorgt dat water in de Dode Zee wordt gepompt. Onderzocht wordt of dat water invloed heeft op de chemische samenstelling van het meer.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Jordanië

 

Reviews lezen over Jordanië

Meer informatie over Jordanië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Jordanië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Jordanië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.