In Dublin zomers Festivalhoppen

In Dublin vindt op 27 september 2012 een extra bijzonder feestelijke herdenking van bierbrouwer Arthur Guinness Plaats. Hier vind je namelijk de beroemde Guinness Storehouse en de St. James Gate brewery. Op deze bijzondere locaties kun je niet alleen genieten van grote hoeveelheden Guinness, maar er wordt ook muziek gemaakt en gedanst in pubs, bars, concertzalen én op straat. De Ierse hoofdstad Dublin kent een levendige culturele scène. Vooral in de festivalmaand september is er van alles te doen in deze culturele stad.

Eco-vriendelijk Electric Picnic Festival

Muziekliefhebbers mogen het internationaal vermaarde Electric Picnic Festival niet missen op 31 augustus en 1 en 2 september. Op de line up staan onder meer The Cure, Elbow, The Killers, Hot Chip, The XX, Patti Smith en tal van andere bands en artiesten die jongeren, minder jongeren en ook families aanspreken. Het festival is bekend om de eco-vriendelijke aanpak.


Fabulous fashion events

Van 6 tot 9 september 2012 is er het Dublin Festival of Fashion Op het programma staan ‘fabulous fashion events’ die op tientallen plaatsen worden georganiseerd, in shops, bars, restaurants, hotels. Bezoekers kunnen profiteren van exclusieve mode events, van speciale aanbiedingen en kortingen.

150.000 bezoekers tijdens Dublin Culture Night

Wie eens tot over zijn oren wil ondergedompeld worden in een cultureel bad moet op 21 september naar de Ierse hoofdstad als de jaarlijkse Dublin Culture Night wordt georganiseerd. Die dag en die nacht is Dublin cultuur, met extra lange openingsuren en gratis toegang tot 150 kunstgalerijen, musea, studio’s, kerken, historische huizen en culturele centra. Ruim 150.000 mensen zorgen voor veel sfeer in de straten van Dublin waar men na het bezoek aan musea en het bijwonen van lezingen zelfs aan het dansen gaat.

Gratis naar binnengluren

Liefhebbers van architectuur reizen van 5 tot 7 oktober naar Dublin voor Open House. Het is Ierland’s grootste architectuur festival waarbij de bezoekers de kans geboden wordt om tal van gebouwen gratis te bezichtigen en architecturale bijzonderheden te bekijken die anders niet toegankelijk zijn voor het publiek. Het festival wordt omkaderd met allerlei evenementen.

Vakantie naar Dublin

Dublin kent vele mooie hotels, restaurants en eetcafées. Bezoekt u een van de vele festiviteiten deze zomer, dan is het handig om daar een overnachting bij te boeken. Bekijk hier de boekingsmogelijkheden voor de diverse hotels die Dublin rijk is.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Dublin

 

Reviews lezen over Dublin

Meer informatie over Dublin vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Dublin. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Dublin

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.