Toeristen houden van Polen!

Toeristen houden van Polen!

Het EK in Polen en Oekraine ligt alweer even achter ons. Ter gelegenheid van dit UEFA EURO 2012 zijn 4.000 buitenlandse toeristen ondervraagd door enquêteurs van het bureau ‘Pracownia Badan Spolecznych’. 92% van deze toeristen reageerde positief over de sfeer tijden het Europees Kampioenschap. 85% van de ondervraagden vond de organisatie van UEFA EURO in Polen goed. Bijna alle respondenten hebben aangegeven dat zij Polen als vakantiebestemming zouden aanraden aan kennissen na thuiskomst. Men vond Polen een aantrekkelijke toeristische bestemming en zeker een bezoek waard.
Polen geliefd bij toeristen

Succesvol UEFA EURO

Het is nog te vroeg om het succes van UEFA EURO in Polen te meten, maar sommige gegevens zijn indrukwekkend:

  • 596.821 supporters kwamen uit heel Europa naar de groepswedstrijden en kwartfinales in de stadia van Warschau, Poznań, Gdańsk en Wrocław.
  • In het Nationaal Stadion van Warschau waren bij de groepswedstrijden en kwartfinales in totaal 216.984 personen aanwezig, waarvan 50% Polen, 13,38 % Russen, 3,78 % Grieken, 3,22 % Tsjechen en 2,36 % Duitsers.
  • Het stadion van Gdansk werd bezocht door 156.659 personen, in Poznań waren er 106.400 kijkers en in Wroclaw 116.778.


Speciale supporterzones

In de supporterzones – waar het publiek de wedstrijden kon volgen via grote beeldschermen waren 4,2 maal zoveel toeschouwers aanwezig als in de stadions. In de gaststeden en in Krakau volgden in totaal 2.547.519 personen de groepswedstrijden en kwartfinales, waarvan bijna de helft (1,11 miljoen personen) in Warschau. Maar liefst 2.700 vrijwilligers hebben zich tijdens de groepswedstrijden en de kwartfinales ingezet en de veiligheid werd verzekerd door de aanwezigheid 145.194 politieagenten.

Vele toeristen in Polen

In totaal hebben tijdens de groepswedstrijden en de kwartfinales van UEFA EURO 2012 in Polen 3.144.340 personen een plezierige tijd doorgebracht in de stadia en in de supporterzones. Er zijn 114 schadegevallen, ongeveer 616 personen werd gearresteerd, wat 0,01 % is van het aantal deelnemers. Het is dan ook niet te verwonderen dat 85% van de respondenten bevestigde zich veilig te voelen in Polen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Polen

 

Reviews lezen over Polen

Meer informatie over Polen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Polen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Polen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.