In Drents Meppel fietsvierdaagse 4kids

Drentse fietsvierdaagse 4kids

In Meppel, Drente start dit jaar de Fiets4Daagse voor de eerste keer met de 4Kids fietsroute in Meppel. Van 24 tot en met 27 juli 2012 kunnen kinderen en hun ouders en hun oma en opa meedoen aan de eerste 4Kids route. Een van de doelen van het bestuur van de Drentse Fiets4Daagse is om het fietsevenement onder de aandacht te brengen bij jonge deelnemers. De fietsroute is 30 km lang en onderweg zijn er veel sportieve en spannende, avontuurlijke activiteiten te doen. Bij deze 4Kids fietsroute draait alles om de kinderen.
In Drents Meppel wordt de fiets4daagse gehouden

Drents Meppel als pilot

Dit eerste jaar is Meppel gekozen als ‘pilot’ startplaats voor de Drentse Fiets4Daagse 4Kids. In andere startplaatsen zijn ook activiteiten voor kinderen. Zo zegt bestuursvoorzitter Jan Mastwijk:

Maar de route in Meppel wordt nog spannender. We hebben vooral dingen voor kinderen bedacht die avontuurlijk, natuurlijk en sportief zijn. Zoals de Meppeler toren beklimmen, kanovaren of zelf een forel vangen. Genoeg redenen om onderweg af te stappen en mee te doen!’ Bij een succesvolle eerste editie wordt deze kids-formule in 2013 ook gebruikt in andere startplaatsen.


Nieuwe deelnemers fiets4daagse

We hoeven de aantallen bezoekers van De Efteling en Madurodam niet te halen maar we willen over een paar jaar wèl dezelfde bekendheid hebben. Zo van: DF4D 4Kids is vet gaaf, daar moet je bij zijn, zodat zowel kinderen als grootouders ons komen bezoeken.

Spannende activiteiten in Meppel

Gerrie Ebbeling, voorzitter in de startplaats Meppel, heeft er ontzettend veel zin in. ‘Er is zoveel te doen in Meppel voor de kinderen, allerlei sportieve, avontuurlijke en spannende activiteiten worden georganiseerd. Zoals het kindercircus Okidoki, een reuzenglijbaan, het EK blazen met het Drents Jeugdorkest, een ‘funny-bike’ parcours, kortom te veel om op te noemen. Ik weet zeker dat de kinderen het leuk vinden!’ Met de enthousiaste medewerking van ondernemers en organisaties gaan we er vier mooie dagen van maken. En voor alle duidelijkheid: je bent niet verplicht 4 dagen te fietsen, 1 of 2 dagen meedoen kan ook!’

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.