Efteling meest bezochte dagattractie 2011

Efteling meest bezochte dagattractie 2011

De Efteling was ook vorig jaar de meest bezochte dagattractie. In samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft Respons ook dit jaar weer de ‘Top 50 Dagattracties’ voor 2011 uitgebracht. In deze lijst staan attractieparken, dierentuinen, musea, zwembaden en recreatiegebieden uit Nederland, en welke entree vragen, die zich samen de best bezochte dagattracties van 2011 mogen noemen. De Efteling staat net als vorig jaar bovenaan deze lijst met ruim 4,1 miljoen bezoeken.
Top 50 dagattracties Nederland

50 meest bezochte dagattracties in Nederland

De dagattracties in de top vijf zijn dezelfde als vorig jaar, alleen de volgorde is iets gewijzigd. De Efteling is met ruim 4,1 miljoen bezoeken de best bezochte dagattractie. Het Van Gogh Museum nam, na een goed jaar met zo’n 1,6 miljoen bezoeken, de tweede plaats over van Diergaarde Blijdorp. Burgers’ Zoo staat net als vorig jaar op de derde plek, gevolgd door Diergaarde Blijdorp en Attractiepark Slagharen. Verder staan veel bekende namen zoals Rijksmuseum Amsterdam (9), Keukenhof (11) en Madurodam (25) op de lijst. Ook minder bekende dagattracties wisten vele bezoekers te trekken, zoals de Amsterdamse Waterleidingduinen (15) en de Jaap Eden IJsbanen (24). Themapark Archeon sluit de lijst af met bijna 300.000 bezoeken.

 

Groei in bezoeken aan dagattracties in Nederland

Nederland telde in 2011 maar liefst negen dagattracties die één miljoen of meer bezoekers registreerden, één meer vergeleken met 2010. In totaal zijn er in 2011 bijna 37 miljoen bezoeken gerealiseerd bij de vijftig dagattracties. Dat is een stijging van ruim 2,5% ten opzichte van de Top 50 Dagattracties van vorig jaar. 2011 was een goed jaar voor dagattracties, zo onderschrijft ook de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD), de Nederlandse Museumvereniging en de Club van Elf, de branchevereniging van attractieparken.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.