Indonesië introduceert batik in Nederland

Indonesië introduceert batik in Nederland

De Indonesische schilderkunst batik wint ook in Nederland steeds meer aan populariteit. De hippe Indonesische prints worden omarmt door modeontwerpers en fashionmagazines. Reden genoeg voor het Indonesische Ministerie voor Educatie en Cultuur om een batik ontwerpwedstrijd te organiseren met als doel het bevorderen van de de culturele uitwisseling tussen Nederland en Indonesië. In 2009 is Batik door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed van Indonesië.

Fashionshow met Indonesische batik

Indonesische batik ontwerpwedstrijd

Begin juni 2012 is het Ministerie voor Educatie en Cultuur uit Indonesië via de officiële Nederlandstalige website een batik ontwerpwedstrijd gestart met als doel om de culturele uitwisselingen tussen Indonesië en Nederland te bevorderen. Nederlandse ontwerpers en creatieven worden opgeroepen om een batikdesign te ontwerpen en op te sturen naar batik@toerisme-indonesie.nl. Designs kunnen digitaal worden opgestuurd. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldbedrag van 3000 euro. Wil je ook meedoen? Ga dan voor meer informatie en de voorwaarden naar Batik Ontwerpwedstrijd.


 

Solo Batik Carnival

Batik hoofdstad van Indonesië is Solo. Solo ligt vlakbij Jogjakarta op Java. In het kleine en relatief onbekende Solo vindt jaarlijks het Solo Batik Carnival plaats. Een indrukwekkend evenement, waarbij de lokale bevolking op feesteslijke wijze haar respect betuigt voor de traditionele drukkunst batik. Ben je in Solo? Breng dan zeker een bezoek aan het Batik Museum Danarhadi. Dit jaar is het Solo Batik Carnival op 30 juni 2012.

Geschiedenis batik

Batikken is een manier om lappen stof met verf van decoratie te voorzien. Daarnaast is het een oude kunstvorm. De drukkunst en prints worden steeds vaker gezien in Europese modebeeld. Vandaag de dag is batikkleding een fashionitem in zowel Indonesië als Europa.

Over Indonesië

De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore), Garuda Indonesia (via Dubai), Singapore Airlines (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Indonesië

 

Reviews lezen over Indonesië

Meer informatie over Indonesië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar [locatie]. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Indonesië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.