Even weg van de Oostenrijkse pistes

Even weg van de Oostenrijkse pistes

Wintersport draait niet alleen om skiën en snowboarden. Pistebullyrijden, huskysafari, sneeuwschoenwandelen, rodelen en nog veel meer. Allemaal leuke activiteiten waarvoor je niet hoeft te kunnen skiën. Wij geven een aantal tips…

Sneeuwschoenwandelen in het Bregenzerwald – Vorarlberg

Sneeuwschoenwandelen heeft iets magisch. In je eigen tempo het sprookjesachtige besneeuwde landschap op ski’s of sneeuwschoenen verkennen. Het Bregenzerwald Tourismus regelt alles voor je. Onder vakkundige begeleiding leert men snel hoe sneeuwschoenwandelen werkt en komt men veilig op plekken, die alleen nooit te vinden zouden zijn. Het Bregenzerwald in ligt in het meest westelijke puntje van Oostenrijk, in de deelstaat Vorarlberg. Dichtbij de Bodensee, Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein. Deze karakteristieke regio, bekend om haar imposante landschap, de verrassende mix van traditionele en moderne (hout)architectuur, de voortreffelijke regionale keuken, gastvrije en attente inwoners en de hoge standaard van accommodaties.

Pistebullyrijden in het Montafon – Vorarlberg

Zelf een pistebully besturen, een spannende nachtafdaling of een kijkje achter de schermen van een berglift: De winter in het Montafon is een fascinerende bergbelevenis. Opwinding alom in het grootste skigebied van Vorarlberg: Silvretta Montafon. Altijd al eens zelf een pistenbully willen besturen? Een jongens- en mannendroom die in het Montafon exclusief uit kan komen. Op de Golm kunnen bijvoorbeeld nachtelijke sneeuwschoenwandelingen gemaakt worden. Een ander hoogtepunt is de Flying-Fox-Golm, waar moedige vakantiegangers in het donker bijna geluidloos over de bomen op de Kristakopf en over de Latschausee vliegen. Het wordt pas echt interessant bij de Gargellner Bergbahnen, waar het motto is: techniek, techniek, techniek. Hier krijgt men een kijkje achter de schermen van de Gargellner Bergbahn. Van de werkplaats tot de machinekamer kan alles bezichtigd worden.

Avontuur in boomtoppen in Saalbach Hinterglemm Leogang

Vervelen is geen optie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang! Buiten de pistes kunnen allerlei leuke attracties ontdekt worden: Met de Flying Fox XXL vliegt men, zo vrij als een vogel, over het besneeuwde landschap. Maar ook skispringen, schaatsen, van de vele rodelbanen afglijden of een wandeling tussen de boomtoppen maken kan hier allemaal!
Baumzipfelweg & de Golden Gate Bridge van de Alpen is de nieuwe attractie aan het einde van het dal. Op de ‘Baumzipfelweg’ wandelt men op het hoogst gelegen boomtoppenpad van Europa. Samen met de Golden Gate Bridge van de Alpen vormt deze combinatie, bestaande uit een 1 km lange rondwandeling tussen de boomtoppen en een 200 meter lange hangbrug op een hoogte van circa 40 meter, een wereldwijd uniek project.
De Flying Fox XXL is één van de langste en snelste kabelglijbanen ter wereld! Met 130 km per uur vliegt men over de hoge boomtoppen en heeft men een onvergetelijk uitzicht over de besneeuwde bergwereld.

Huskysafari in Karinthië

Iedereen die alternatieven zoekt buiten de skipistes, kan in Karinthië terecht. Karinthië is een paradijs voor toerskiërs en individualisten. Ook de dubbelgespoorde langlaufloipes en de verlichte rodelbanen bieden afwisseling, rust en blijvende indrukken. Tijdens het sneeuwschoenwandelen verkent men het Karinthische berglandschap of laat zich op een hondenslee door husky’s door het besneeuwde winterparadijs voorttrekken. In Bad Kleinkirchheim zorgen twee vrolijke husky’s, Sassy en Lena, voor een intensieve maar romantische dag in de sneeuw. Maar eerst moet er nog even op de sneeuwschoenen richting bestemming gewandeld worden.
Ook voor schaatsers, curlingers en ijsgolfers is Karinthië een waar paradijs met zijn meer dan 200 meren. Op de Weissensee, met 6,5 km² de grootste geprepareerde natuurijsvlakte van Europa, wordt ieder jaar de ‘alternatieve Nederlandse Elfstedentocht’ georganiseerd. Legendarisch is ook het internationale ijsgolftoernooi, waarbij het dichtgevroren meer in een golfbaan verandert en er niet op greens maar op ‘whites’ wordt gespeeld. Liever verticaal van het ijs genieten? Samen met een professionele gids baant men zich een weg naar boven over bevroren watervallen en -geulen.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Reviews lezen over Oostenrijk

Meer informatie over Oostenrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oostenrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Oostenrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.