Ontdek het mooiste van Alaska

Ontdek het mooiste van Alaska en Yukon tijdens een van de 17 CruiseTours van Holland America Line. Adembenemende gletsjer-panorama’s in Glacier National Park, ruige natuur in Denali National Park of het Klondike Gold Rush in Yukon. Holland America heeft deze cruises in 2 delen opgedeeld, een cruise langs de rijke natuur van Alaska (VS) en Yukon (Canada) en een rondreis over land.

Diverse CruiseTours

De CruiseTours variëren van 10 tot 20 dagen en maken, afhankelijk van de totale lengte van de reis, een drie-, vier- of zevendaagse cruise via de Inside Passage. Eén van de hoogtepunten tijdens het tourgedeelte is een tweedaags bezoek aan Denali National Park, met het vele wild (grizzly beren, elanden, caribou’s) en spectaculair landschap. De CruiseTours zijn zo samengesteld dat alle hoogtepunten van Alaska’s wildernis, het dierenleven, de oorspronkelijke cultuur en de historie aan bod komen. Zes rondreizen bezoeken ook Canada’s Yukon Territory met de herinneringen aan de goudkoorts in Klondike Gold Rush en bijzondere nationale parken, zoals Kluane National Park en Tombstone Park. De CruiseTours worden aangeboden van mei tot en met september.
‘Holland America Line heeft een lange ervaring in reizen naar Alaska, volgend jaar precies 65 jaar’, zegt Richard Meadows, executive vice president marketing, sales en gastenprogramma’s. ‘Onze CruiseTours zijn zo samengesteld dat zij het beste van twee werelden combineren: een cruise en een rondreis over land. Reizen naar Alaska was nooit zo toegankelijk en indrukwekkend.’

Wisselend programma, zelfde indrukwekkende hoogtepunten

Sommige CruiseTours beginnen met de cruise en maken aansluitend de rondreis, andere reizen starten met de tour in Alaska en sluiten af met een cruise. Voor beide opties zijn er veel mogelijkheden in routes, het aantal dagen en de vertrekdata. Zo kiest één voor een rustige start van de vakantie aan boord van een elegant Holland America Line cruiseschip, een ander maakt liever juist na afloop van de rondreis door Alaska een ontspannen cruise.


Alaska gidsen, tolken en rangers varen mee

Typerend voor de Holland America Line cruise-ervaring, is dat op de meeste CruiseTours en cruises speciaal opgeleide tolken en Alaska-gidsen aanwezig zijn. Daarnaast verstrekken de National Park rangers veel informatie en verzorgen begeleide tours in Glacier Bay National Park.
Tijdens een CruiseTour hebben gasten de keuze uit een breed programma van excursies, op het water of aan wal. Zoals wandeltochten, hondesleerijden, vliegvissen, raften, gletsjertochten per helikopter en vele historische en culturele tours.

Yukon en Alaska reisschema’s

In 2012 maakt Holland America Line zes Yukon (10 tot 20 dagen) en Denali CruiseTours en acht Denali CruiseTours van 11 tot 14 dagen. De meeste reisschema’s hebben twee dagen in Denali, inclusief een dagtour in de wildernis en veel momenten om grizzly beren, elanden, caribou’s en wolven te zien. De Expeditie CruiseTours (van 12 tot 14 dagen) nemen de gast mee in een ‘Wildlife’-ervaring met bijzondere tochten en volop kansen om wild te spotten. Ook zijn er mogelijkheden om het schiereiland van Kenai en de ‘backcountry’ van Denali National Park te ontdekken.

McKinley Explorer

De reis op het vaste land gaat onder meer met Holland America Line’s eigen McKinley Explorer treinen, voorzien van een panoramisch glasdak voor prachtig uitzicht, evenals comfortabele stoelen, allen in de rijrichting geplaatst. Daarnaast wordt ook gereisd per moderne touringcar, voorzien van ruime lederen stoelen, veel beenruimte en plaats voor maximaal 44 passagiers.

De Holland America Line CruiseTours zijn er vanaf € 899 per persoon voor een 10-daagse reis. Daarnaast biedt Holland America Line ook Alaska cruises (zonder rondreis), deze zijn er vanaf € 549 per persoon.
Meer informatie over alle cruises en Alaska CruiseTours van Holland America Line, de schepen en tarieven is te vinden op de Nederlandstalige website www.hollandamerica.nl.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Alaska

 

Reviews lezen over Alaska

Meer informatie over Alaska vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Alaska. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Alaska

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.