Onderscheiden wellnesshotels in Bregenzerwald

Onderscheiden wellnesshotels in Bregenzerwald

Ski en Spa is sinds kort een gewilde combinatie. Want ook naast de piste kan er prima van de winter worden genoten en ontspannen. De beste onderscheiden wellnesshotels vindt u in het Bregenzerwald, Voralberg in Oostenrijk. Een ruim
aanbod met bijzondere architectuur en moderne visie.

Sneeuwzeker maar ook vertier buiten pistes

Als sneeuwzekere winterbestemming geniet men in het Bregenzerwald naast de piste uiteraard van legio winterwandelpaden, gespoorde loipes, sneeuwschoenwandeltochten of rodelmogelijkheden. De wellnesshotels bieden ontspanning in de zwembaden, tijdens massages en een uitgebreid aanbod aan ontspanningsarrangementen, ook voor daggasten.

Wellnesshotels

De afgelopen jaren hebben enkele wellnesshotels in het Bregenzerwald hun aanbod vernieuwd en uitgebreid. Geheel in stijl van de Vorarlberger houtarchitectuur, waarin gebruik van hout, veel glas en de mooiste uitzichten op de omringende natuur in het middelpunt staat. De nieuwe gebouwen zien er soms bijna provocerend eenvoudig uit, maar met veel ruimte en functionele kwaliteiten van binnen. Zo is niet alleen het esthetische aspect, maar zijn ook de energie-efficiëntie en de duurzaamheid van groot belang.

Hotels met onderscheidingen

De volgende hotels in het Bregenzerwald zijn met diverse prijzen onderscheiden:

  • In de herfst van 2009 heeft Hotel **** Schwanen in Bizau, dat ook bekend staat vanwege zijn Hildergard-von-Bingen-thema, zich vernieuwd. De fascade, de entree, de kamers en de sauna werden samen met architecten en handwerkeers uit het Bregenzerwald gemoderniseerd. In 2011 werd het als Bio-Hotel gecertificeerd en ontving vanwege zijn ontwikkeling de innovatieprijs van Vorarlberg Tourismus (www.schwanen.at).
  • Hotel**** Krone in Au werd de laatste jaren met succes in de stijl van de Vorarlbergse houtarchitectuur gemoderniseerd. Bijzonder is de „Sky Spa“ met geweldig uitzicht op de bergen. In 2011 werd het hotel door de Oostenrijkse vakkrant ÖGZ met de sterren-award 2011 verkozen tot „Hotel van de toekomst“. Ook ontving het Vorarlberg Tourismus de innovatieprijs voor zijn buitengewone klantenbindingsprogramma in combinatie met het doorvoeren en uitdragen van de levenscultuur (www.krone-au.at).
  • Hotel****s Sonne Lifestyle Resort in Mellau ontving in 2009 de Vorarlberger houtbouwprijs in de categorie „Mischbauweise“ (mix van bouwstijlen). De zorgvuldige renovatie van de zogenoemde Wälderhauses met eenvoudige nieuwbouw werd door de jury bijzonder gewaardeerd (www.sonnemellau.com).
  • GEO SAISON benoemde Hotel****s Post in Bezau tot Europa’s beste wellnesshotel en prees de luxueuze eenvoud. In 2009 werd het hotel verder gemoderniseerd. Architect Oskar Leo Kaufmann, broer van directrice Susanne Kaufmann, ontwierp nieuwe kamers, een nieuw restaurant, een groot zonneterras en een uitgebreide buitensauna (www.hotelpostbezau.com).

Meer informatie: www.bregenzerwald.at en www.vorarlberg.travel


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Vorarlberg

 

Reviews lezen over Vorarlberg

Meer informatie over Vorarlberg vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar [locatie]. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Vorarlberg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.