Creëer je eigen noorderlicht en win een reis naar Noorwegen

Creëer je eigen noorderlicht en win een reis naar Noorwegen

Het noorderlicht fascineert al jaren. Het noorderlicht (aurora borealis) kan in meerdere landen worden bekeken, maar de omstandigheden in Noord-Noorwegen zijn optimaal. Op de website www.visitnorway.nl/mijnnoorderlicht kun je zelf je eigen noorderlicht te creëren. Maak samen met een vriend of vriendin een noorderlichtdans en win een 5-daagse droomvakantie voor twee personen naar Noord-Noorwegen om het noorderlicht zelf te ervaren!.

Op avontuur in Noord-Noorwegen

Tijdens de reis kun je allerlei avontuurlijke activiteiten uitproberen: een sneeuwschoentocht op jacht naar het noorderlicht, een bezoek aan het Polarlightcenter, een natuursafari, varen met een kayak en een boottocht naar de Saltstraumen, de sterkste maalstroom ter wereld. Ook maak je kennis met de lokale geschiedenis tijdens een bezoek aan het Lofotr Vikingmuseum in Borg en het Noors luchtvaartmuseum in Bodø.

Magisch noorderlicht

Oktober, februari en maart zijn de beste maanden om het noorderlicht te zien. Het noorderlicht ontstaat als elektrisch geladen deeltjes van de zon in de richting van de aarde worden geslingerd. Als deze deeltjes in de dampkring van de aarde botsen met gasatomen, ontstaat het noorderlicht. De kleuren van het licht zijn rood, geelgroen en blauwpaars. Om het noorderlicht te zien moet het donker zijn en onbewolkt. Het licht wordt het vaakst gezien een paar uur voor en na middernacht en het zichtbare noorderlicht bevindt zich op een hoogte van 90 tot 150 kilometer boven de grond.

Deelname wedstrijd

Tot 31 maart 2012 kun je deelnemen aan deze wedstrijd via www.visitnorway.nl/mijnnoorderlicht. De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noorwegen

 

Reviews lezen over Noorwegen

Meer informatie over Noorwegen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Noorwegen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Noorwegen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.