Azië: bakermat van de spa- en wellnesscultuur

Azië: bakermat van de spa- en wellnesscultuur

In Azie is een bezoek aan de spa of een wellnessbehandeling een belangrijke vorm van rust en ontspanning. Je even onttrekken uit het hectische dagelijkse leven. Westerlingen gaan vaak pas tijdens vakanties naar een spa of genieten van een wellness treatment. Reisorganisatie 333TRAVEL ging op zoek naar de drie best bewaarde traditionele oosterse spa- en wellnessbehandelingen.

Belang van balans

Azië is de wieg van vele wijsheden en levensfilosofieën. Al jarenlang benadrukken grote oosterse spirituele leiders het belang van lichamelijke, sociale en emotionele gezondheid van de mens. Dit uit zich in heel Azië in een heilzame levenswijze met aandacht voor preventieve genezing door yoga, tai chi, shiatsu en vele andere meditatie- en massagestromingen.

Verstandig leven

In het dagelijkse leven in Sri Lanka is de oude Indiase filosofie Ayurveda verweven. Ayurveda betekent letterlijk ‘de kunst van het verstandig leven’, waarbij aandacht is voor voeding, leefstijl, massage, yoga en kruidenmiddelen. Hoewel Ayurveda al meer dan 4000 jaar bestaat, is het nog altijd een belangrijk onderdeel van het moderne leven in Sri Lanka. Vrijwel ieder hotel of resort heeft een spa waar de traditionele behandelingen worden uitgevoerd. Een typerend onderdeel van de Ayurvedamassage is Shirodhara, een behandeling waarbij tijdens een hoofdmassage warme medicinale oliën over het voorhoofd stromen.

Energieke houding

De traditionele Thaise massage heeft de wereld veroverd, maar is nergens zo nadrukkelijk aanwezig als in Thailand, Laos, Cambodja en Maleisië. De Thaise massage stamt uit de tijd van Boeddha. Het is één van ’s werelds oudste geneeswijzen en vormt en wezenlijk onderdeel van de dagelijkse oosterse levenswijze. De traditionele massage, oorspronkelijk Nuat Phaen Boran genaamd, wordt aangeboden in drukke winkelstraten, shopping malls, op stranden, in resorts en in de nabijheid van religieuze tempels. Tijdens de massage – van oudsher zonder gebruik van olie – worden ongebruikelijke yoga-achtige houdingen aangenomen ter bevordering van de doorstroming van de energieën in het lichaam.

Spiegel van het lichaam

Ook de Chinese voetmassage is al geruime tijd doorgedrongen tot in veel westerse culturen. Voorafgaand aan een grondige massage gaan de voeten in een houten kuip gevuld met vers gekookt water en heilzame kruiden. De massage moet de doorbloeding van het lichaam verbeteren, zenuwbanen stimuleren en energiestromen opwekken. Traditionele Chinese masseurs beschouwen de voetzool dan ook als spiegel van het hele lichaam.


 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Azië

 

Reviews lezen over Azië

Meer informatie over Azië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Azië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Azië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.