Hondenwandelwegen in het Zwitserse Graubünden

Hondenwandelwegen in het Zwitserse Graubünden

In de Zwitserse bergen,Graubünden, vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland, is een speciale hondenwandelweg geopend. Honden en hun baasjes kunnen hier ongestoord wandelen, zonder vervelende restricties.

Eerste hondenwandelweg van Graubünden

Op 10 september opende het Zwitserse Klosters de eerste hondenwandelweg van Graubünden. De Lecky-trail, die van Klosters naar St. Antönien voert, is de tweede hondenwandelweg in Zwitserland en maakt deel uit van een reeks van hondenwandelwegen die in Zwitserland zal worden aangelegd. De Lecky-trail start bij bergstation Madrisa in Klosters. De route loopt vervolgens over Jägglisch Horn naar St. Antönien.

Conflictarme bergpaden

De dagwandeling van Madrisa naar St. Antönien gaat over goede bergpaden die vrijwel geen risico op ‘conflicten’ opleveren. Toch dienen de hondenbezitters hun trouwe viervoeters wel in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat zij niet te dicht in de buurt komen van andere mensen, dieren en loslopend wild. Informatiepanelen langs de route informeren de baasjes waar de honden los mogen lopen en waar ze aan de lijn moeten.

Honden altijd gratis

In de Madrisa berglift, die vanuit het dal naar het startpunt van de Lecky-trail voert, zijn honden altijd gratis. De hondenbezitters kopen voor de tocht een gangbaar berglift ticket.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zwitserland

 

Reviews lezen over Graubünden

Meer informatie over Graubünden vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Graubünden. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Graubünden

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.