Prijs 5-sterrenhotels sterkst gedaald in Parijs

5-sterrenhotels sterkst in prijs gedaald Parijs

Wereldwijd profiteren reizigers in high-end accommodaties van sterke prijsdalingen. In de eerste helft van 2011 waren 4- en 5-sterrenkamers in veel wereldsteden aanzienlijker goedkoper. Parijs daalde het sterkst in prijs. Dit blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Warschau biedt de goedkoopste 5-sterrenkamers ter wereld.

Prijsdaling in Parijs 39 procent

Tijdens de eerste helft van dit jaar betaalden hotelgasten voor een vijfsterrenkamer in Parijs, na een forse prijsdaling van 39 procent, gemiddeld €188 per nacht. Een jaar eerder was dat nog €310 per nacht. In Amsterdam betaalden reizigers gemiddeld €201 voor een vijfsterrenovernachting.

Warschau: voordelige luxe

Warschau bood de voordeligste luxe. Reizigers betaalden er gemiddeld €90 voor een overnachting in een vijfsterrenhotel. De Poolse hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Marrakech, waar de prijzen in het hoogste sterrensegment met 11 procent daalden naar gemiddeld €93 per nacht.

Miami en Kaapstad grote dalers

Met prijsdalingen van omstreeks 20 procent werden vijfsterrenhotels ook in Miami, Helsinki en Jeruzalem aanzienlijk goedkoper. In Kaapstad daalde de prijs van vijfsterrenkamers met 15 procent, nadat de markt er normaliseerde van de grote vraag die er ontstond tijdens de wereldkampioenschappen voetbal in 2010.
Hoewel de gemiddelde prijs van een vijfsterrenkamer nog altijd het hoogst ligt in New York, werd luxe ook hier voordeliger. De gemiddelde prijs van een vijfsterrenovernachting daalde er met 10 procent naar €379 per nacht.

5 steden met best geprijsde vijfsterrenhotels

  • Warschau €90
  • Marrakech €93
  • Boedapest €111
  • Lissabon €122
  • Helsinki €127

Shanghai prijzen 4-sterren hotels grootste dalers

De prijzen van viersterrenhotels daalden het snelst in Shanghai, met 27 procent naar gemiddeld €73 per nacht. Dit werd veroorzaakt door een toename van het kameraanbod en door ontwikkelingen in de markt in navolging van de World Expo die er het afgelopen jaar werd georganiseerd.

Caïro

In Caïro daalde de prijs van 4-sterrenhotels met 22 procent naar gemiddeld €82 per overnachting. Hoteliers besloten tot een verlaging van de prijzen na het wegblijven van buitenlandse reizigers als gevolg van de burgeropstand.

Tokio

In Tokio daalden de prijzen van viersterrenhotels met 11 procent, naar gemiddeld €156 per nacht. Deze prijsdaling werd veroorzaakt door de tegenslagen die Japan in maart te verwerken kreeg in de vorm van een aardbeving, tsunami en nucleaire crisis.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Parijs

 

Comments are closed.