Zuid-Tirol in de ban van kastanje

Zuid-Tirol in de ban van kastanje

De kastanje heeft in de Italiaanse regio Zuid-Tirol een bijzondere rol. Om de kastanje beter te leren kennen heeft Zuid-Tirol van 26 oktober tot 6 november 2011 de kastanjeweken. De kastanje staat in Zuid-Tirol centraal bij het ‘törggelen’: zo heet het keuren van de jonge wijn. In de herfst halen boerencafé’s hun recepten van stal voor de traditionele gerechten die bij het törggelen horen: pekelvlees, ribstuk, zuurkool en natuurlijk heel veel kastanjes. Bij dit evenement horen altijd stevige wandelingen door het herfstlandschap. Om na de wandelingen lekker bij te komen biedt Zuid-Tirol ook veel op het gebied van wellness met lokale producten. Specialiteiten zijn hooibaden, appelbaden en kastanjebehandelingen.

Kastanje in de hoofdrol in Tirol

De kastanje heeft in Zuid-Tirol altijd een belangrijke rol gespeeld. In het verleden betekende de kastanje ‘leven voor de bergen’. Bezoekers aan Zuid-Tirol kunnen de kastanje nog beter leren kennen tijdens de kastanjeweken in Valle Isarco/Eisacktal van 26 oktober tot 6 november 2011. In directe omgeving van de kastanjeroute bieden allerlei restaurants en cafeetjes kastanje specialiteiten aan. Minstens twaalf kastanjegerechten staan in deze periode op de menukaart van de deelnemende horecabedrijven. Een typische ‘törggelen’- maaltijd bestaat uit zoete most en jonge wijn, afgerond met gepofte kastanjes en eventueel zoete ‘krapfen’.

 

 

Authentieke wellness

Om na een stevige wandeling bij te komen heeft de VVV Zuid-Tirol een goede tip: er zijn in Zuid-Tirol verschillende wellnessbehandelingen met lokale producten. Hooibaden, wijnbaden, appelbaden en kastanjebehandelingen zijn erg populair en effectief. Er zijn gezichtsbehandelingen, lichaamsbehandelingen en baden met kastanjes. Zuid-Tirol is het grootste aaneengesloten appelteeltgebied van Europa. Geen wonder dus dat er in de Therme Merano een belangrijke rol is weggelegd voor deze gezonde vrucht. Tijdens baden, peelings en massages voel je de kracht van de Golden Delicious.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Tirol

 

Reviews lezen over Zuid-Tirol

Meer informatie over Zuid-Tirol vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Tirol. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.