Zes dingen die je in Kroatië moet meemaken

Zes dingen die je in Kroatië moet meemaken

Kroatië mag zich de laatste jaren verheugen in een toenemende belangstelling en is tegenwoordig een zeer populaire reisbestemming. De Britse Daily Mail publiceerde onlangs een artikel met de titel “Zes dingen die je in Kroatië moet meemaken”. Verkeersbureaus.info geeft deze tips graag aan u door.

1. Breng een bezoek aan Dubrovnik

Deze stad werd onlangs in Amerika naast Buenos Aires en het eiland Bora Bora uitgeroepen tot een van de drie meest romantische plaatsen ter wereld en bleef daarmee zelfs Parijs en Venetië voor. Dubrovnik is een mooie, goed bewaard gebleven stad die tussen de Adriatische zee en het Dinara-gebergte ligt. Haar lange veertiende eeuwse stadswallen zijn een van de mooiste van heel Europa. De oude stad staat vol met schatten uit de Middeleeuwen, Renaissance en Barok, maar kent ook trendy winkels, restaurants en galeries.

2. Maak een fietstocht door Istrië

Istrië is ideaal voor fietsliefhebbers en kent goed bewegwijzerde paden. Verken de Istrische kust en het groene binnenland, waar smalle, kronkelende straatjes naar Middeleeuwse kleine stadjes op een bergtop leiden.

3. Ontdek het Zee-orgel en de Zonnegroet van Zadar

Zadar is een mooie, historische stad waar twee bijzondere kunstwerken van Nikola Bašić aan de boulevard staan. Een zee-orgel dat ‘muziek’ maakt op het ritme van de branding en de Zonnegroet, een cirkel van zonnepanelen die ’s avonds gekleurd oplicht.

 

 

4. Ga op zoek naar handgemaakt speelgoed in Hrvatsko Zagorje, ten noorden van Zagreb.

De eeuwenoude kunst van het vervaardigen van handgemaakt houten speelgoed is door UNESCO zelfs op de lijst van immaterieel werelderfgoed gezet. Marija Bistrica en de omgevende dorpen zijn de beste plaatsen voor een bezoekje aan een houtwerkplaats.

5. Verken het eiland Hvar

Hvar is een betoverend eiland, dat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Griekse kolonisten begonnen hier 2.400 jaar geleden met de wijn- en olijvenbouw en de door de antieke Griekse landmeters uitgezette percelen zijn nog steeds als zodanig te herkennen.

6. Huur een vuurtoren aan de Kroatische kust

Langs de Kroatische kust van de Adriatische Zee zijn maar liefst elf vuurtorens te huur waarvan de meeste op kleine eilandjes voor de kust staan. Voor het echte eilandgevoel dus!

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Kroatië

 

Reviews lezen over Kroatië

Meer informatie over Kroatië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Kroatië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.