Braderie van Lille

Het eerste weekend van september, op zaterdag 3 en zondag 4 september 2011, is het weer zover. Dan vindt de bekende Braderie van Lille plaats: de Brocante markt in Lille. Dit is de grootste rommelmarkt van Europa. Vanaf zaterdagmiddag 14.00 uur tot zondagavond 23.00 uur kunt u door de straten van Lille slenteren en genieten van de vele activiteiten.

Antiek, Meubels, curiosa en veel meer

Verspreid over de stad zijn kraampjes met antiek, meubels, serviesgoed, kleding, boeken, curiosa en hebbedingen te vinden. Lokale lekkernijen en straatoptredens zorgen voor een gezellige feestelijke sfeer. Tijdens deze twee dagen vol gezelligheid mogen het lokale bier en de traditionele moules-frites (mosselen en friet) niet ontbreken. Net als voorgaande jaren vindt er een competitie plaats tussen de plaatselijke restaurants: wie weet de hoogste berg aan lege mosselschelpen te verzamelen?

Lille: Hoofdstad Nord-Pas de Calais

Lille, de hoofdstad van de regio Nord-Pas de Calais, ligt op slechts 3 uur rijden van Amsterdam en is dus een zeer geschikte stad voor een weekendje weg. Elk jaar komen er in het eerste weekend van september 2 miljoen bezoekers naar Lille om gezellig tussen de antieke spullen te snuffelen en te genieten van de speciale sfeer tijdens dit weekend.

Waar moet u zijn voor de Brocantemarkt?

Tegenover de Champ de Mars, bij de l’Esplanade vindt u o.a. meubels en prullaria. Als u even weg wilt uit de menigte, kunt u een wandeling om de burcht maken en een bezoekje brengen aan de dierentuin van Lille (geopend van 9.00 tot 18.30 uur, gratis toegang). Op de Champ de Mars bevindt zich een kermis met wel 200 attracties, die non-stop draaien in de nacht van zaterdag op zondag!
In Wazemmes is de sfeer op zondagochtend fantastisch! Het is dan ook een echte aanrader om deze kleurrijke markt op het Place de la Nouvelle Aventure te bezoeken. In de oude straten van Lille vindt u marktkramen van de wat luxere kledingzaken, maar ook van verschillende particulieren.
Zo is er dus voor ieder wat wils.


 

Meer informatie over Lille

Wilt u extra informatie opvragen over Lille? Neem dan contact op met het VVV kantoor van Lille

Hoe komt u in Lille?

Waar kunt u uw auto parkeren? Aan de rand van Lille zijn er verschillende parkeerplaatsen waar u uw auto kwijt kunt: Norexpo, Lille Grand Palais, Communauté urbaine, Métro Saint Philibert, Cité Scientifique.

Ook kunt u ervoor kiezen om met de trein of bus naar Lille te reizen. Voor meer informatie over treinreizen kunt u kijken op www.nshispeed.nl. Gaat u liever met de bus, neem dan een kijkje op www.eurolines.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Frankrijk

 

Reviews lezen over Lille

Meer informatie over Lille vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lille. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Comments are closed.