Recordaantal Nederlanders op vakantie naar Curaçao

Recordaantal Nederlanders op vakantie naar Curaçao

In 2010 is een recordaantal Nederlanders op vakantie gegaan naar Curaçao. Dat blijkt uit cijfers die het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) bekend heeft gemaakt. Curaçao trok in 2010 een recordaantal van 140.183 Nederlandse bezoekers. In 2009 waren dat er 127.175 een verschil van maar liefst 13.008 (ruim 10 procent). Vanuit Europa kwamen in 2010 163.863 toeristen naar Curaçao, tegenover 149.583 in 2009 (ook een stijging van 10 procent).

Meer hotel overnachtingen

Het aantal overnachtingen steeg ook. Vanuit Europa waren er dat in 2010 ruim 1,7 miljoen (1.749.069) een groei van ruim 76.000 ten opzichte van 2009 (1.672.398). Dit is een aandeel van maar liefst 62,2 procent ten opzichte van de rest van de wereld. Ook de toeristenstroom vanuit het Caribisch gebied en Noord Amerika naar Curaçao nam toe. Alleen het toerisme vanuit Zuid Amerika kende een daling (Venezuela).

Curacao populaire vakantiebestemming

Edward Suares Marketing Manager van het Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE), is erg verheugd over de cijfers vanuit Europa. “De structurele groei van Nederlandse bezoekers naar Curacao bewijst onze leidende rol als verre vakantiebestemming. Ondanks economische tegenwind en druk op vakantiereizen buiten Europa is ons eiland inmiddels de derde vakantiebestemming buiten Europa/de Middellandse Zee”.

Hij vervolgt: “Door het gericht inspelen op behoeften van de consument, samen met onze hotelpartners op Curaçao en reisorganisaties in Nederland, is Curaçao in staat om voor uiteenlopende typen reizigers een passende vakantiereis te bieden.”

Voldoende vliegtickets naar Curacao

Suares stelt daarbij dat de effecten van het in 2010 gestarte Curaçao Ambassadors Club programma voor reisagenten merkbaar zijn in de sturing aan de balie. De CTBE manager heeft vertrouwen in het aanbod van voldoende stoelen naar het populaire Caribische eiland als Martinair eind dit jaar haar passagiersvluchten zal stoppen. Het verkeersbureau is in nauw overleg met diverse luchtvaart- maatschappijen.

De afgelopen jaren zijn er diverse hotels op Curaçao en resorts bij gekomen en het eiland is behoorlijk opgeknapt. Zo heeft het historisch centrum van Willemstad een metamorfose ondergaan. Ook de bewegwijzering en het wegennet op het hele eiland is sterk verbeterd zodat ook de mensen die het eiland niet kennen vrij gemakkelijk de attracties kunnen vinden.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Curacao

Comments are closed.