Engeltjes op je tong en hemelse sferen in Zuid-Tirol Alta Badia

Engeltjes op je tong en hemelse sferen in Zuid-Tirol Alta Badia

In Zuid-Tirol in Italie in Alta Badia’s zijn romantische berghutten waar dit jaar alle geneugten des levens samenkomen: gastronomische gerechten, excellente wijnen en wonderschone natuur. Een uitstekende gelegenheid voor een culinaire berghuttentocht in de betoverende Dolomieten. Het lokale verkeersbureau van Zuid-Tirol vertelt!

Gastronomie in de bergen

Dit jaar start met goed nieuws voor de sportieve gasten van Alta Badia in de Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol. Skiërs en wandelaars kunnen de betoverende schoonheid van het gebied nu niet alleen zien en ruiken, maar ook proeven. De drie Michelin-chefs uit dit bergdal hebben namelijk samengewerkt met andere Europese sterrenchefs om, ook buiten hun toprestaurants, de lokale producten eer aan te doen. Dit heeft geresulteerd in een exclusief berghuttenmenu met eenvoudige, maar o zo geraffineerde gourmetgerechten bij tien deelnemende berghutten in Alta Badia.

Wijnproeven!

Op 20 maart 2011 staan vier van Alta Badia’s berghutten in het teken van Goede Wijn met een wijnproeverij op 2000 meter hoogte. Met een frisse neus en leeg hoofd bezoekt u berghut na berghut om daar, omlijst door een van ‘s werelds mooiste uitzichten, de passievolle wijnen van Zuid-Tirol te proeven.

Alpine-mediterrane keuken.

In de Italiaanse regio Zuid-Tirol komen de Alpine en de Mediterrane keuken harmonieus samen. Knoedels en risotto staan hier gebroederlijk naast elkaar op het menu, naast vele andere culinaire pareltjes. In de regio zijn 15 restaurants beloond met 18 Michelin sterren, waarmee ze de hoogste concentratie aan Michelinsterren van Italië heeft. Ook de Zuid-Tiroolse wijnen zijn van uitstekende kwaliteit. Maar liefst 27 wijnen uit Zuid-Tirol kregen 3 glazen toegekend door de Italiaanse wijngids; Gambero Rosso – I vini d’Italia 2011.

Meer over Zuid-Tirol

Zuid-Tirol/Südtirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt deels in de Alpen en deels in het prachtige berglandschap van de Dolomieten. Begin vorige eeuw maakte Zuid-Tirol deel uit van Oostenrijk. Dat is nog steeds goed te merken, want men spreekt er tot op de dag van vandaag vloeiend Duits én Italiaans. Daarnaast is Zuid-Tirol met meer dan 300 dagen zon per jaar ook een goed gebied om diverse buitensporten te beoefenen.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van italie

Comments are closed.