Ontdek de veelzijdigheid van Valencia op Vakantiebeurs 2011

Ontdek de veelzijdigheid van Valencia op Vakantiebeurs 2011

De regio Valencia geniet steeds meer populariteit bij de Nederlandse toerist. Genieten van het landschap in de verschillende natuurparken of een uitstapje maken naar Alicante, Valencia of Benidorm behoren tot één van de vele mogelijkheden. De stad Valencia, die volgens het verkeersbureau van Valencia kortgeleden is uitgeroepen tot één van de populairste stedentrip bestemmingen, is ook steeds meer in trek. Traditie en ontwikkeling zijn de ingrediënten die de culturele hoofdstad van Spanje tot een bruisende bestemming maken. Tijdens de aankomende Vakantiebeurs van 12 t/m 16 januari is de regio natuurlijk ook aanwezig. Valencia is te vinden in hal 8 op stand D074.

Back to nature

De regio bestaat uit een prachtig landschap met variërende wandelroutes. In meer dan 20 beschermde natuurgebieden kunnen wandelaars en outdoor liefhebbers hun hart ophalen. Elk natuurpark laat bezoekers op hun eigen manier de omgeving ontdekken. Rustig wandelen door de betoverende omgeving of kayakken en raften op een ruige rivier.

Het meest bekende park is La Albufera, op ongeveer 12 kilometer van de stad Valencia. Het unieke landschap, dat een aparte combinatie is van water en land, maakt het een magisch gebied om te zien.

Sportevenementen

De regio Valencia is regelmatig het toneel voor grote evenementen in de sportwereld. Ook in het komende jaar staan er weer grote evenementen op de planning zoals de Valencia Open 500 van 29 oktober t/m 6 november 2011. Dit indoor tennistoernooi behoort tot één van de belangrijkste van Spanje en wordt gespeeld in het bekende Ciudad de las Artes y las Ciencias. Een ander groot evenement is de jaarlijks terugkerende Formule 1 Grand Prix van Europa. Met gierende banden racen de auto’s van 24 t/m 26 juni 2011 over de straten van Valencia. Verdere publiektrekkers zijn het ruiterevenement Global Champions Tour en golftoernooi Castelló Masters Costa Azahar.

Hogesnelheidstrein Madrid Valencia

Cityhoppen binnen Spanje is nu nog gemakkelijker met de komst van een nieuwe hogesnelheidstrein tussen Madrid en Valencia. Sinds 19 december is Valencia met de AVE in anderhalf uur vanuit de hoofdstad te bereiken. De snelle trein is voor zowel zakelijk als toeristisch verkeer een aanwinst voor de regio. Toeristen kunnen nu makkelijker door Spanje rondreizen en Madrilenen kunnen lekker een dagje af koelen aan de kust van Valencia. Één van de 4 stops op de route, Requena is ook zeker een uitstapje waard. Deze Valenciaanse plaats heeft een indrukwekkend landschap en waanzinnige wandelroutes.

Valencia op de Vakantiebeurs 2011

Bezoek het Verkeersbureau van Valencia ook tijdens de Vakantiebeurs in hal 8 op stand D074. De beurs is open voor het publiek van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag 14 januari is de beurs geopend van 10.00 tot 21.00 uur.

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Spanje

 

Comments are closed.