Een magische kerst in de regio Valencia

Een magische kerst in de regio Valencia

Het verkeersbureau van de Spaanse regio Valencia bewijst dat het kerstgevoel ook zonder kou of sneeuw in de bezoekers kan kruipen. Eerlijk is eerlijk bij kerst wordt er niet gelijk aan het zonnige Valencia gedacht. Toch weet de regio ook dit jaar weer de bezoekers mee te nemen naar de wondere wereld van de kerst. De hypermoderne Stad van de Kunst en Wetenschappen neemt het hele gezin mee op een winterse reis waar schaatsen, workshops en shows centraal staan. In de kathedraal van Valencia is voor de derde keer een spectaculaire kerststal te bewonderen die niet gemist mag worden. Hard gewerkt dit jaar en toe aan ontspanning? Het beste Medische Spa van 2010, ShaWellness clinic, zorgt ervoor dat er na de kerstinkopen heerlijk gerelaxt kan worden. Kortom, een magische, relaxte, maar toch zonnige kerst beleven kan deze maand in de regio Valencia.

Kerststad Valencia

Wie deze maand een bezoek brengt aan De Stad van de Kunst en de Wetenschappen wordt meegenomen in een magische kerstwereld. Vanaf 18 december staat de moderne stad compleet in het teken van het kerstfeest. En geef toe, wat is er nou spectaculairder dan schaatsen of kerstinkopen doen voor het indrukwekkende Ágora gebouw? Of een kerstshow bijwonen van de kinderserie SpongeBob of Gormiti? Naast de verschillende shows worden er ook workshops en allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd.


Zo vindt van 27 t/m 30 december de Oceanográfic Kerst School plaats waar d.m.v. workshops speelenderwijs kennis wordt gemaakt met de indrukwekkende onderwaterwereld. Ook kan in het Oceanográfic vanaf 22 december kennis worden gemaakt met de populaire SpongeBob. Vanaf 16 december wordt er voor diegenen die meer te weten willen komen over het leven in de Oceaan in het Hemisferic een 3D film gedemonstreerd; “Giants of the Ocean”.

Ontspannende kerst in Spanje

Na al het harde werk van het afgelopen jaar en de vele afgelegde kilometers om de kerstcadeaus bij elkaar te krijgen is het tijd voor wat ontspanning in de regio Valencia. Voor een relaxte en gezonde kerst is een bezoek aan de ShaWellness clinic, gelegen in Altea, meer dan een bezoek waard. Dit hoogstaande Spa resort heeft verschillende Awards op haar naam staan waaronder de Award voor “Beste internationale medische Spa 2010”. SHA is één van ‘s werelds baanbrekende wellness klinieken waarbij de gezondheid en een goede gemoedstoestand central staan. Sha heeft deze kerst verschillende arrangementen die ervoor zorgen dat iedereen na een bezoek weer vol energie aan het nieuwe jaar kan beginnen. Er kan keuze worden gemaakt uit 2, 4 of 7-daagse arrangementen inclusief overnachtingen en een gala dinner/of lunch. Naast de behandelingen worden er ook allerlei kerstactiviteiten in het resort georganiseerd. Er zijn veel hotels in Altea en omgeving.

Kerststal

Kerst zou in Spanje geen kerst zijn zonder een kerststal. In Spanje is de kerststal nog altijd het belangrijkste element tijdens de kerstdagen. In iedere stad, dorp of zelfs straat staat er wel één. Zo ook in de kathedraal van Valencia. Voor het derdeachtereenvolgende jaar is hier de indrukwekkende monumentale stal “La Luz del Belén” ( het licht van de kerststal) te bewonderen. De “belén” is te vinden in de San Luis Kapel en bestaat uit maar liefst 400 onderdelen. Om echt helemaal in de Valenciaanse kerstsferen te komen is een bezoek aan deze stal meer dan waard.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Spanje

 

Comments are closed.