Vier Kerst in Australië & Oudejaarsavond !

Vier Kerst in Australië & Oudejaarsavond

Kerstmis in Australië is de omgekeerde wereld. Slechts drie dagen na de langste dag in het jaar, midden in de zomer vieren de inwoners in Down Under het feest van de liefde en de vrede. Geen sneeuw, geen oliebollen, geen glühwein – heerlijk in de zon op het strand is het devies!

Kerst op het strand

Veel Europese vakantiegangers laten zich graag verleiden voor een avontuurlijke Kerstmis op het strand, bijvoorbeeld op het populaire Bondi Beach en worden dan door de „Christmas Spirit“ van de Aussies betoverd. Ver weg van huis, waar de dagen kort en koud zijn. Verder zijn er in de kersttijd talrijke grote sportevenementen Down Under. Op tweede Kerstdag, de zogenoemde „Boxing Day“, draait in Melbourne alles om cricket. In Sydney zijn de bewoners allemaal in de ban van de grote Rolex Sydney Hobart Yacht Race, die de zeilers onder elkaar ook wel de Mount Everest onder de regatta’s noemen.

Vuurwerk in Sydney!

Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag in Australië doorbrengen is net zo’n opwindende ervaring: Sydney pakt elk jaar uit met het bekende New Year´s Event, dat ook wel als de grootste show ter wereld wordt gezien. Het hoogtepunt van elke oudejaarsavond is het gigantische vuurwerk boven de Harbour Bridge, dat in het water weerspiegeld wordt.

Bekijk voor meer informatie over alle evenementen tijdens Kerst en Oud & Nieuw Down Under de Verkeersbureaus en VVV’s in Australie

 

.

Comments are closed.