Sinterklaas: Turkije of Spanje?

Sinterklaas: Turkije of Spanje?

Volgens het verkeersbureau van Turkije komt Sinterklaas uit Myra in Turkije. Daarom staat dit jaar van 1 tot en met 7 december de 2e editie van het Sinterklaas Wedding Festival op het programma. Om in het echt verbonden te worden in het herkomstland van Sinterklaas is een unieke mogelijkheid. De ceremonie vindt plaats in het Santa Claus Museum in Demre.

Trouwen op de geboortedag van Sint Nicolaas

Voorafgaand aan de trouwceremonie worden er leuke avonden en dagprogramma’s georganiseerd, waaronder een traditioneel bezoek aan de Hammam en een cocktailparty. Op 6 december worden de koppels uiteindelijk in het echt verbonden in het Santa Claus museum in Demre. Het is een gezamenlijke ceremonie waar er maximaal 15 koppels zich voor kunnen opgeven.

Oorsprong van Sinterklaas


Oorspronkelijk komt Sinterklaas uit Turkije, Myra (Demre). De goedheiligman werd geboren in de 4e eeuw in Patara en bracht het tot bisschop van de Grieks-katholieke kerk in Myra. 
Een heel bekend verhaal gaat over een meisje dat geen geld had voor een bruidsschat en daardoor gedwongen zou worden tot een leven als prostituee. Sinterklaas vond dat maar niets en gooide drie zakken met goud in haar tuin als bruidschat waardoor ze kon trouwen. Dit verhaal vormt ook de basis voor het gebruik om cadeaus te geven tijdens Sinterklaas. Sinterklaas stond niet alleen bekend als kindervriend, maar hij was ook de beschermheilige van zeelieden, reizigers en gevangenen.

Voor meer informatie: www.weddingcityantalya.com/en/noelbaba.html

Comments are closed.