November Wildmaand in Limburgs Vijlen

November Wildmaand in Limburgs Vijlen

Vier restaurants uit het Bergdorpje Vijlen hebben in de maand november een speciaal Wild Menu. Bij de deelnemende bedrijven de Rozenhof, Buitenlust, De Vijlerhof en Cuba Libre kunt u bovendien met de gratis stempelkaart ook nog een cadeau van Gulpener Bierbrouwerij ontvangen. Deze tip ontvingen wij van de VVV Zuid Limburg

Jacht op wild

Het Bergdorpje Vijlen kent een lange traditie als het gaat om de jacht op wild. Het overvloedige groen van de Vijlener bossen is al vele eeuwen rijk aan wild. Dat was ook Karel de Grote bekend. De jacht nam een grote plaats in zijn leven in; uit overlevering weten wij dat hij graag in de bossen rondom Aken toefde. Ook Sint Hubertus was in zijn wereldse periode een verwoed jager en net als “Karl der Grosse” een kind van de streek.

Wildmaand November 2010

In de voetsporen van deze illustere heren van weleer gaat men ook vandaag de dag nog in deze contreien op jacht. Onder andere in het land van Vijlen. In de wildmaand ‘november 2010’ presenteren de vier Vijlense restaurants speciale wildacties mét wild uit eigen streek. Meer informatie over de Wildmaand in Vijlen kunt u terugvinden op de vernieuwde website www.bergdorpje.nl

 

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Limburg

 

Comments are closed.