Veilig naar de Oostenrijkse winter!

Veilig naar de Oostenrijkse winter!

Op 12 oktober start, samen met het Oostenrijks Toeristenburo, de 4e editie van de Goodyear Safe Driving Experience. Een uniek rijvaardigheidsevenement waar van alles omtrent de winter in Oostenrijk te ontdekken zal zijn.
Ter promotie van het nieuwe winterseizoen 2010/2011 organiseert Goodyear samen met het Oostenrijks Toeristenburo de 4e Goodyear Safe Driving Experience in Lelystad. 4 dagen lang leren de deelnemers alles over veiligheid op de weg en krijgen zij nuttige tips voor de reis naar Oostenrijk. Op 15 oktober vindt de speciale Oostenrijk-Lounge voor genodigden plaats. Prominente personen uit de toeristische branche en media zullen hierbij aanwezig zijn. Met de „Goodyear Safe Driving Experience“ wordt de bijzondere mogelijkheid geboden onder het motto „Veilig op weg naar de Oostenrijkse winter“ de deelnemers het belang van winterbanden in te laten zien. Daarnaast is het doel hen een goede indruk te geven van wintervakantieland Oostenrijk en haar vele gezichten. Dat alles met behulp van beeldmateriaal, presentaties, films, projecties, Oostenrijkse gastronomie en brochures. Oostenrijk is met bijna 1 miljoen Nederlanders en een marktaandeel van meer dan 50% wintersportbestemming nr. 1!

Voorbereiding op de wintersport in Oostenrijk

In een lounge-achtige sfeer met exclusieve winterse uitstraling worden in totaal ca. 400 deelnemers op de winter voorbereid. Tijdens de „Goodyear Safe Driving Experience“ kunnen de deelnemers o.a. zelf ondervinden wat het belang van winterbanden is. Zij krijgen de mogelijkheid middels uitwijkoefeningen en het rijden op een gladde cirkel het verschil te ervaren tussen auto´s op winter- en op zomerbanden. Bovendien wordt er gereden met een auto die op lege RunonFlat banden staat. Dit zijn banden, waarmee na het lek rijden, nog rustig een fiks aantal kilometers doorgereden kan worden. Dit voorkomt dat de automobilist in de sneeuw zijn band hoeft te wisselen. www.goodyearsafedrivingexperience.nl

Waarom Goodyear? Meer dan 80% van de Nederlandse vakantiegangers reist met de auto. Winterbanden zijn in Oostenrijk in winterse omstandigheden verplicht en Goodyear levert al jaren winterbanden, die garant staan voor bijzonder goede prestaties. Tevens vraagt autorijden onder winterse omstandigheden andere vaardigheden en kennis.

„Snowmotion“ nieuwe wintercampagne 2010/2011

„Snowmotion“ (snow, motion & emotion) is de grote winterkampagne van het Oostenrijks Toeristenburo in Nederland en België in de vorm van een grote radiokampagne gecombineerd met e-marketingaktiviteiten.

Glinsterende sneeuw, genieten van de zon in een ligstoel op een terras voor de hut, met een gids door het besneeuwde onaangetaste landschap wandelen, daarna de lekkerste specialiteiten uit de regio proeven en de spieren na het skiën laten ontspannen in een van de vele wellnessmogelijkheden. Dat en nog veel meer is wintervakantie in Oostenrijk.

Dit jaar richt het Oostenrijks Toeristenburo zich niet direct op de hardcore wintersport, maar presenteert zij de alternatieve wintersportmogelijkheden naast de piste. Van groot belang daarbij zijn de volgende sterke punten van Oostenrijk: Gastvrijheid, gezelligheid, authenticiteit, naast het actieve winter ook de winterbelevenis naast de piste, gastronomie en wellness. Zo wordt de wintervakantie in Oostenrijk voor een breder segment toegankelijk gemaakt en wordt na de actieve skiër ook de ontspanningszoekende wintergast bereikt.

Comments are closed.