Zuid-Tirol ultieme winterbestemming

Zuid-Tirol ultieme winterbestemming

De Italiaanse provincie Zuid-Tirol/Südtirol heeft alle ingrediënten om er ook dit jaar weer een top winterseizoen van te maken. Het UNESCO Werelderfgoed, de Dolomieten, zijn de basis voor deze fantastische winterbestemming, maar de opening van enkele nieuwe hotels en het hosten van vele culinaire, ski- en schaats evenementen maken van Zuid-Tirol/Südtirol pas écht een winter hotspot die absoluut niet overgeslagen mag worden dit jaar!

UNESCO Werelderfgoed als decor

Het hoogste prehistorische koraalrif ter wereld, de Dolomieten, zijn vorig jaar verkozen tot UNESCO Werelderfgoed. In de valleien van de Dolomieten zijn fantastische skigebieden te vinden zoals Val Gardena/Gröden, Alta Badia en Plan de Corones/Kronplatz. die deel uit maken van ‘s werelds grootste skiparcours, de Dolomiti Superski: 12 skigebieden en 1200 km aan pistes! Maar de bergen vormen ook het magische decor van het Europese Kampioenschap Schaatsen op Natuurijs in Ritten.

Heerlijk skiën en eten in Alta Badia

De superdeluxe vallei van Alta Badia biedt deze winter wederom de geweldige combinatie van skiën en culinair genieten. Elke dinsdagochtend is er in de vallei een bijzonder Zuid-Tirools ontbijt mogelijk op meer dan 2000m boven zeeniveau. Vanuit het centrum van Corvara brengt een sneeuwmobiel gasten naar de berg Col Alto. Hier is het rustig wakker worden met een adembenemend uitzicht op de Dolomieten onder het genot van een traditioneel Zuid-Tiroolse ontbijt. Na het ontbijt kan iedereen naar hartenlust de vele uitdagende skipistes verkennen of een alternatieve Elfstedentocht schaatsen op het stuwmeer De Reschensee, om vervolgens aan het eind van de middag de Taste for Skiing te beleven. Diverse sterrenchefs bereiden dan heerlijke Zuid-Tiroolse gerechten voor een aantal berghutten in Alta Badia.

Nieuwe hotels openen hun deuren

Zuid-Tirol zal deze winter een aantal nieuwe hotels openen. Eén daarvan is het exclusieve 5* Alpina Dolomites lodge, gelegen op de Alpe di Suisi/Seiser Alm. Het eerste gezondheid- en fitnesshotel van de Dolomieten opent in december dit jaar haar deuren en biedt moderne stijlvolle kamers, een wellness centrum, 2 restaurants en 2 lounge bars. Bij de plaats St. Christina ligt een hotel met een compleet nieuw concept, het Smart Hotel Saslong. Gasten betalen hier namelijk voor de basisverzorging en kunnen naar wens kiezen voor allerlei extra services. Dit zorgt voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een authentieke accommodatie met alle gewenste comfort is het onlangs gerenoveerde Chalet Gerard. In deze chalet in de bergen van Selva Val Gardena/Wolkenstein is het heerlijk bijkomen van alle zware inspanningen op de skipistes bij een knapperend huiselijk haardvuurtje.

Meer over Zuid-Tirol

Zuid-Tirol/Südtirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt deels in de Alpen en deels in het prachtige berglandschap van de Dolomieten. Begin vorige eeuw maakte Zuid-Tirol/Südtirol deel uit van Oostenrijk. Dat is nog steeds goed te merken, want men spreekt er tot op de dag van vandaag vloeiend Duits én Italiaans. Daarnaast is Zuid-Tirol/Südtirol met meer dan 300 dagen zon per jaar ook een goed gebied om diverse buitensporten te beoefenen. Zuid-Tirol/Südtirol heeft zelfs de hoogste concentratie van Michelin sterrenrestaurants van Italië: 18 sterren verdeeld over 16 restaurants in een gebied van slechts 7400 km2.


Bereikbaarheid

Zuid-Tirol/Südtirol is op verscheidene manieren te bereiken: per auto, per bus of per vliegtuig. Vanaf Nederland zijn de vliegvelden van Innsbruck, Verona, Venetië Marco Polo of Venetië Treviso prima bereikbaar met transavia.com.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Comments are closed.