Heerlijke herfst in Zwitserland

Heerlijke herfst in Zwitserland

Milde temperaturen, heldere luchten, wandelen in de mooiste herfstkleuren, wijnfeesten, prettig geprijsde aanbiedingen. Genoeg redenen om in september of oktober af te reizen naar Zwitserland voor een al dan niet actieve herfstvakantie. Via het verkeersbureau van Zwitserland, MySwitzerland.com worden tal van ideeën aangereikt voor zo’n vakantie.
De Zwitserse herfst beleef je intens tijdens een mooie wandeling door de bergen of een treinrit met een van de spectaculaire panoramatreinen. Het is tevens de tijd van de wijnoogst, de kleurrijke optochten met het vee dat van de alp terugkeert naar het dal en de daarmee verbonden feesten.

Wandelen in Zwitserland

De herfstmaanden gelden als de mooiste periode om in Zwitserland te wandelen. Met een bewegwijzerd net van meer dan 60.000 kilometer is er keus te over, voor wandelaars van elk niveau. Een geschikte wandeling is ondermeer te vinden via de wandelzoeker op MySwitzerland.com. Er zijn zelfs 32 topwandelingen met gedetailleerde topografische kaart beschikbaar via de gratis iPhone app Swiss Hike.

Culinaire geneugten

Ooit geweten dat Zwitserland bijna in elk van zijn 26 kantons wijn verbouwt? Niet alleen in de zuidelijke kantons Vaud, Genève, Wallis en Ticino, maar evengoed in Graubünden, Schaffhausen en Zürich en langs tal van meren, zoals die van Neuchâtel, Murten en Biel. Overal wordt de nieuwe wijnoogst uitbundig gevierd. En uiteraard staan vanaf september de wildgerechten op de menukaart, waar Graubünden een hoofdrol speelt. Een andere herfstlekkernij zijn tamme kastanjes, die je als snoepgoed op straat koopt of in een restaurant eet als het dessert “vermicelles”, met of zonder een dot slagroom.

Brochure UNESCO erfgoederen

Een extra herfsttip: bezoek een van de UNESCO werelderfgoederen in Zwitserland. Zwitserland Toerisme heeft recentelijk een kleine brochure gemaakt, waarin ze allemaal beschreven worden. Via webcodes in de brochure kan op internet meer informatie over het desbetreffende erfgoed worden verkregen. Daartoe behoren binnensteden, kloostercomplexen, natuurgebieden en cultuurlandschappen. De meest recente UNESCO werelderfgoederen in Zwitserland zijn de wijngaardterrassen van Lavaux langs het Meer van Genève, de uurwerkstadjes La Chaux-de-Fonds en Le Locle in de Zwitserse Jura en het treinlandschap rond de Albula- en Berninalijn van de Rhätische Bahn in Graubünden. De brochure UNESCO Destination Switzerland (Engels of Duits) is gratis aan te vragen bij het callcenter van Zwitserland Toerisme, 00 800 100 200 30 (gratis nummer).

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zwitserland

 

Comments are closed.