Veel verkeersbureaus op de komende 50+ plus Beurs

Veel verkeersbureaus op de komende 50+ Beurs

Noorwegen neemt ook dit jaar deel aan de 50Plus Beurs (koop uw tickets met korting) van 15 tot en met 20 september in de Utrechtse Jaarbeurs. Bestemmingen van het zuiden tot het noorden van Noorwegen, twee Nederlandse reisorganisaties en de Noorse langlauforganisatie zijn vertegenwoordigd in hal 7B, standnummer 072.

Vraag het de Noren

Wie de Noorwegenstand bezoekt kan rekenen op advies voor vakanties in alle windstreken van Noorwegen: de Fjord en Fjell (berg) regio`s, Sørlandet (Zuid Noorwegen) en de Noordelijke regio`s Troms, Nordland en Finnmark. Naast de Noorse bestemmingspecialisten zijn de Nederlandse touroperators BBI Travel en Keta Tours, en de Noorse langlauforganisatie Norske Spor aanwezig voor vakantiegangers die liever een vakantie van te voren boeken.

Wandelen: in de bergen of op een ijsgletsjer

Noorwegen heeft een reputatie hoog te houden in wandelvakanties bij de fjorden en in de bergen. Steeds populairder wordt het bewandelen van een ijsgletsjer, waarbij je middels een touw aan elkaar verbonden met `spike-schoenen`en pikhouweel over het blauwe ijs wandelt.

Langlaufen waar je `s zomers wandelt

Langlaufen is een van de nationale volksporten die in Noorwegen door jong en oud wordt beoefend. De Noorse langlauforganisatie Norske Spor is opgezet door langlaufbestemmingen in Valdres en Gudbransdal. Norske Spor bundelt haar krachten met de Noorse Wandelvereniging (DNT) en de Noorse Ski Associatie om zo optimale langlaufpaden uit te stippelen.

Rondreizen per auto van hotel naar `hytte`

Reizen per eigen auto is een goede manier om het ruim 2500 kilometer lange land te ontdekken in eigen tempo. `s Nachts overnacht je in typisch Noorse hotels, een authentieke `hytte`(basic vakantiehuisje) op een camping of in de bergen, of zet je een eigen tent op.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Noorwegen

 

Comments are closed.