Amsterdamse CultuurBoot op Canal Parade

Amsterdamse CultuurBoot op Canal Parade

Drieëntwintig culturele instellingen en organisaties zijn vertegenwoordigd op de CultuurBoot, die aanstaande zaterdag 7 augustus door de Amsterdamse grachten vaart tijdens de Canal Parade. Met elkaar vormen de instellingen een prachtige doorsnede van het rijke culturele leven van Amsterdam en Nederland.

Cultuur in Amsterdam

Met deze CultuurBoot laten de organisaties zien dat cultuur onmisbaar is voor Amsterdam, voor Nederland en voor onze samenleving. De boot viert cultuur in al zijn aspecten: musea, dans, film, muziek en opera. Het spectaculaire ontwerp is van de hand van de Belgische decorontwerper Bart Clement. Hij is bekend van o.a. zijn werk voor de opening van de Gay Games in 1998, het huwelijksfeest voor Willem Alexander en Maxima in de Arena van 2002 en grote theater- en musicalproducties in Ahoy en elders.

Respect en integratie

Cultuur verbindt, cultuur overbrugt. In deze tijd een belangrijke eigenschap. CultuurBoot zal laten zien dat cultuur de zuurstof is voor verdraagzaamheid, respect en integratie – en dus onmisbaar is voor Amsterdam. Het doel van CultuurBoot is om een zo breed mogelijk scala van de Amsterdamse cultuur en de bijbehorende culturele instellingen te laten zien: musea, dans, film, muziek en toneel. In het verleden heeft drie keer een ‘museumboot’ meegevaren in de Canal Parade, maar gezien het belang van cultuur en de steeds intensievere samenwerking tussen verschillende kunstvormen vinden de organisaties het erg belangrijk om een grote bandbreedte van cultuur in Amsterdam en Nederland te laten zien.

Deelnemers:

  • Amsterdams Historisch Museum | Bijbels Museum | De Nederlandse Opera
  • De Nieuwe Kerk Amsterdam | EYE/Filmmuseum | FOAM | Hermitage Amsterdam
  • Het Nationale Ballet | Joods Historisch Museum | Koninklijk Concertgebouworkest
  • Museum Van Loon | Nationaal Historisch Museum | Nederlands Dans Theater
  • Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen | Nederlands Philharmonisch Orkest
  • Ons’ Lieve Heer op Solder | Rijksmuseum | Scheepvaartmuseum | Stadsarchief
  • Amsterdam |Stedelijk Museum | Tassenmuseum | Tropenmuseum | Van Gogh
    Museum

Met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst

Meer informatie op www.cultuurboot.nl

Meer informatie bij het Verkeersbureau en VVV van Amsterdam

Comments are closed.