Met gierende banden door Valencia

Met gierende banden door Valencia

De Spaanse stad Valencia zal van 25 t/m 27 juni voor de derde keer in het teken staan van de Formule 1 Grand Prix of Europe. Dankzij het 7-jarig contract dat 2 jaar geleden is getekend verwacht het verkeersbureau van Valencia ook dit jaar vele toeristen te trekken tijdens dit spectaculaire race-evenement. Om de races extra aandacht te geven zal het Beach Park, een entertainment park gelegen naast het circuit, dit jaar compleet in het teken staan van de races. Met onder andere een kartbaan zal het Beach Park gedurende 3 dagen de place-to-be zijn voor jong en oud.

F1 voor jong en oud

De Formule 1 Grand Prix of Europe zal deze maand voor de derde keer op het Valenciaanse circuit van Juan Carlos I plaatsvinden. Het Formule 1 evenement trekt jaarlijks vele bezoekers naar de Spaanse regio en om deze toeristen nog meer te kunnen bieden dan dat de stad al doet heeft de organisatie van de F1 ervoor gekozen om allerlei activiteiten te organiseren in het “Beach Park”. Dit vrijetijds-en entertainment park zal van 19 t/m 27 juni dienen als publiekstrekker en zal compleet in het teken staan van de races. Er zal onder andere een kartbaan geplaatst worden met 3 banen voor kinderen, tieners en volwassenen.

Valencia tot 2016 racebestemming

De F1 Telefónica Grand Prix of Europe is de officiële benaming van deze Grand Prix, en wordt dit jaar voor de derde maal op het circuit van Valencia verreden. Een 7-jarig contract heeft ervoor gezorgd dat tot 2016 er tenminste twee Spaanse Grands Prix zullen worden verreden en daardoor heeft Valencia gedurende die tijd de zekerheid gekregen om een jaarlijks onderdeel te zijn van de Formule-1 agenda. Inmiddels is Valencia dankzij de vele sportevenementen als de Olympische Spelen en de America’s Cup de derde stad, na Barcelona en Madrid, van Spanje op toeristisch niveau geworden.

Formule 1 Grand Prix online

Liefhebbers van de racesport kunnen hun hart ophalen op de officiële website van de Formule 1 Grand Prix: www.valenciastreetcircuit.com. Op deze website is informatie te vinden over de laatste nieuwtjes en het programma. Daarnaast is op de plattegrond van het indrukwekkend gelegen circuit goed te zien waar de 25 bochten en de lange stukken zitten waar de racers op volle snelheid voorbij gieren. Via de website kunnen nog steeds kaartjes gekocht worden voor alledrie de dagen.

4 toeristische merken

De Comunidad Valenciana heeft 4 toeristische merken bestaande uit verschillende gebieden als Costa Blanca, Benidorm, Castellón-Costa Azahar en Valencia Terra i Mar. Deze gebieden bieden bezoekers meer dan 500 km kust met prachtige goudkleurige zandstranden, 22 golfbanen, meer dan 200 musea, vele culturele bezienswaardigheden, waarvan er zelfs 4 zijn opgenomen in de UNESCO werelderfgoed lijst. Valencia heeft een verleden vol passie en dit is nog steeds terug te zien in de dorpen en steden. Het leven is er goed met een zeer mild klimaat, de gevarieerde en gezonde Mediterrane keuken en de vele traditionele feesten die bezoekers een blik gunnen in het leven van de Valencianos zelf zoals, daar zijn de jaarlijkse terugkerende Fallas, Tomatina of de Moros y Cristianos.

Bereikbaarheid

transavia.com vliegt 7 dagen per week, 2 maal per dag vanaf Amsterdam naar Alicante en dagelijks vanaf Amsterdam naar Valencia. transavia.com vliegt ook dagelijks vanaf Rotterdam naar Alicante. Naast transavia.com vliegen ook Vueling en Ryanair naar de Spaanse regio.

Comments are closed.