Visit Indonesia onthult de tien schatten van Indonesië

Visit Indonesia onthult de tien schatten van Indonesië

De ongekende schoonheid, culturele rijkdom en warme gastvrijheid van Indonesië zijn de Nederlandse toerist niet onopgemerkt gebleven. Dit blijkt uit een eerder bekendgemaakte stijging van 6.3% van Nederlandse bezoekers aan Indonesië. Aan de hand van deze bezoekersaantallen onthult de Visit Indonesia Tourism Office in Jakarta nu een lijst van de 10 populairste bestemmingen in de archipel Indonesië. Opvallend is dat Indonesië niet alleen geroemd wordt om de indrukwekkende flora en fauna, maar bij de Nederlander ook zeer geliefd is als veelzijdige watersportbestemming.

Het grootste meer van Zuidoost-Azië

Het Tobameer in de provincie Noord-Sumatra op Sumatra, is met zijn ongerepte natuur en adembenemende fjorden een wereldberoemde trekpleister. In het meer ligt het eiland Samosir. Toeristen kunnen hier een bezoek brengen aan traditionele Batak dorpen, heerlijk zwemmen in het heldere meer of ontspannen in de warmwaterbronnen van Pangururan.

Golf en watersport op Bintan en Batam

Gelegen op minder dan een uur varen van bruisend Singapore, zijn deze eilanden voor de echte (water)sportliefhebbers een waar paradijs. Van duiken naar adembenemende koraalriffen tot golfen op de mooiste golfbanen. Maar ook de culturele toerist kan zich hier prima vermaken met een bezoek aan het één van de meest historische steden van Indonesië: Tanjung Pinang. Deze handelsstad heeft mooie bezienswaardigheden zoals het Raja Haji Fisabillah monument, ter ere van de gestorven held Raji Haji in de strijd tegen de Nederlanders in 1784.

Grootste boeddhistische tempel ter wereld: Borobudur

Deze imposante tempel is te vinden op het eiland Java. De Borobudur staat sinds 1991 op de lijst van UNESCO werelderfgoederen. Naast duizenden toeristen trekt deze bezienswaardigheid jaarlijks vele Indonesische boeddhisten die op pelgrimstocht zijn.

Tanjung Puting National Park

Een populaire ecologische bestemming op Borneo en thuishaven van orang-oetangs en andere aapsoorten. Daarnaast zijn hier diverse bijzondere vogel-, reptiel- en insectsoorten te vinden zijn. Het Tanjung Puting National Park is een ware belevenis voor liefhebbers van tropische flora en unieke fauna.

Veelzijdig Bali & Lombok

Deze eilanden staan bekend om hun veelzijdigheid, zowel het landschap als de toeristische attracties bieden voor ieder wat wils. Bali is aantrekkelijk voor elke reiziger; van back-packer tot de luxueuze vakantieganger, iedereen is welkom. Het plaatsje Ubud, ten noordwesten van Gianyar is als cultureel centrum van Bali een ware publiekstrekker. Lombok daarentegen is meer een eiland voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannende, goedkope bestemming met een fantastisch landschap en diverse natuurlijke schatten.

Komodo National Park

Dit kleine eiland, gelegen in het oosten van Indonesië is het leefgebied van de Komodovaranen, de grootste hagedissensoort op aarde. Het Komodo National Park staat sinds 1986 op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO en is sinds kort genomineerd om één van de nieuwe zeven wereldwonderen te worden.

Mystiek Toraja

Deze landelijke regio in het zuiden van Sulawesi ademt een opvallend mystieke rust. De schoonheid van de regio wordt gereflecteerd in de etnische identiteit van de zeer gastvrije bewoners. Kenmerkend aan de Toraja bevolking zijn de verscheidene rituelen, indeling in sociale klasse, de traditionele huizenbouw, een eigen dialect en de kleurrijke houtschilderingen. Toraja is ook een regio waar veel rijst, cacao en koffie wordt verbouwd.

Marinepark Bunaken

Het heldere, sprankelende en warme water, maken van Bunaken één van de mooiste snorkel- en duikparadijzen ter wereld. Je hoeft niet eens een duikbrevet te hebben, snorkelen is ook al een aanrader in Bunaken. Het marinepark biedt een ware schat aan biodiversiteit en is absoluut een must-see voor fervente watersporters.

Prachtige koraalrif in Raja Ampat

Een archipel bestaande uit 1500 kleine eilandjes en omringd door vier grote eilanden; Misool, Salawati, Batanta en Waigeo. Ook deze bestemming wordt geroemd om zijn biodiversiteit. Met name de Coral Triangle maakt van Raja Ampat het rijkste koraalrif ecosysteem in de wereld. Wederom een populaire spot onder watersportliefhebbers.

Over Indonesië

De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Vele vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen dagelijks naar Indonesië. Vanaf 2 juni 2010 zal Garuda Indonesia (via Dubai) ook weer gaan vliegen vanaf Schiphol.

 

Meer informatie bij het Verkeersbureaus en VVV van Indonesie

 

Comments are closed.