VVV Düsseldorf brengt gay brochure uit

VVV Düsseldorf brengt gay brochure uit

Winkelparadijs bij uitstek, een swingend nachtleven, trendy hotels, coole bars, een rijk aanbod aan musea en theaters, niet voor niets is Düsseldorf onder de gay gemeenschap een geliefde bestemming. Voor homo’s en lesbiennes heeft Düsseldorf Marketing & Tourismus – VVV Düsseldorf – nu een aparte brochure uitgebracht. De ‘Gay Guide Düsseldorf’ bundelt een groot aantal evenementen, clubs, bars, winkeladressen, sauna’s, cabaret, hotels en attracties. Handig is de uitklapkaart waarop veel locaties staan aangegeven. De brochure kan aangevraagd worden via het mailadres info@duesseldorf-tourismus.de. Nadere informatie vindt men ook op www.duesseldorf-tourismus.de, hier kan men de brochure ook downloaden via de Engelstalige button ‘At a Glance’ en klik vervolgens op Brochures.

Gay vriendelijke hotels in Düsseldorf

Tot gay vriendelijke hotels behoren onder meer de hotels Sir Astor en Lady Astor – twee centraal gelegen hotels met een zeer stijlvolle inrichting (www.sir-astor.de), het hotel am Volksgarten met 16 verschillend ingerichte kamers (www.hotel-am-volksgarten.de) en het aparte hotel Stage 47: het telt 27 kamers die vernoemd zijn naar bekende artiesten, in iedere kamer hangt een portret van de betreffende artiest (www.stage47.de).

Evenementen in 2010 in Düsseldorf

Ieder jaar wordt tijdens carnaval een ‘Tuntenlauf’ georganiseerd, een wedstrijd hardlopen op hoge hakken over een catwalk van 50 meter lengte en uitgedost in de meest extravagante kleding. In 2011 vindt het plaats op zaterdag 5 maart.
Onder de naam CSD Düsseldorf – CSD staat voor Christopher Street Day, zo genoemd na een politie inval in een gay bar in deze straat in New York in 1969 – wordt sinds 2003 jaarlijks een gay parade optocht georganiseerd door homo’s, lesbiennes, bi- en transsexuelen met praalwagens. Een kleurrijk evenement dat dit jaar van 4 tot en met 6 juni georganiseerd wordt.
De grootste kermis langs de Rijn is steevast het jaarlijkse Kirmes in Düsseldorf: het trekt ieder jaar rond de 4 miljoen bezoekers en is zonder meer de grootse happening in het evenementenkalender van de stad aan Rijn. Het duurt negen dagen. Traditioneel is de eerste maandag Pink Monday – de dag dat homo’s en lesbiennes hun opwachting maken en in grote aantallen feesten. Pink Monday valt dit jaar op maandag 19 juli.

Clubs en uitgaan in Dusseldorf

Ook voor een avond doorhalen heeft Düsseldorf voor de homoscene een goed aanbod. Hieronder ‘Amitabha Club’ aan de Berliner Allee 46 waar iedere 3e zaterdag in de maand een gay night georganiseerd wordt. Monkey’s Club aan de Köningsallee 36 is de locatie waar je donderdagavond moet zijn. Een begrip in Noordrhein-Westafelen is de Mandazz Gay Club, sinds de zomer van 2009 verhuisd naar de Ronsdorfer Strasse 123 in Düsseldorf . Pop, dance, house, electro, techno, ethno-pop, of easy listening, de bezoeker vindt hier altijd iets van zijn gading. Voor bisexuele vrouwen wordt er onder de naam ‘Frauenschwoof’ iedere eerste vrijdag van de
maand in het sociaal-cultureel centrum Zakk aan de Fichtenstrasse 40 een dance night georganiseerd.
Ook Club Nachtresidenz aan de Bahnstrasse 13 is een place-to-be: slechts 4x per jaar wordt er een party georganiseerd voor homo’s en lesbiennes, de eerstvolgende is Rosenball op 23 mei.

Bars en cafés in Dusseldorf

Een borrel drinken of een hap eten: Düsseldorf telt vele etablissementen voor de gay gemeenschap. Hieronder het populaire Café Seitensprung aan de Grupellostrasse 5, Cafe-Bar Piranha aan de Biker Allee 110 in de wijk Unterblik, Club Musk aan de Charlottenstrasse 47, K1 Club aan de Bismarckstrasse 93 en ‘Kuckuksei’ aan de Johannes Weyerstrasse 1, speciaal voor gay jongeren tot 27 jaar.

Shopping extravaganza

De binnenstad is een groot winkelparadijs waar men veel gevestigde namen vindt. Maar in de Gay brochure worden juist de onbekendere en kleinere adressen belicht waaronder curiosa uit de 50-70-er jaren in Vintage Galerie Vaseline, de trendy kledingwinkel Jades & more Jades, Romantiklabor waar men allen handgemaakte producten kan kopen en ‘kleidsam’ ‘funky kleidsam’, twee kekke kledingzaken.

 

Meer informatie bij het Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Comments are closed.