Glacier National Park in Montana viert 100e verjaardag!

Glacier National Park in Montana viert 100e verjaardag!

Op 11 mei 1910 ondertekende W.H. Taft, de toenmalige president van de Verenigde Staten, de Glacier National Park bill en werd ruim 400.000 hectare land met bergen en gletsjers in de staat Montana uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Destijds ging dit vrijwel geheel aan de bevolking voorbij. Precies honderd jaar later wordt dit feit echter groots gevierd.

Glacier National Park Montana

In de loop der jaren is Glacier National Park uitgegroeid tot de grootste attractie van Montana. Veel reizigers combineren een bezoek aan het bekende, allereerste nationale park Yellowstone met het meer noordelijk gelegen Glacier. Wie dit jaar langsgaat heeft geluk want ter ere van de 100e verjaardag worden er veel activiteiten georganiseerd. Op de speciale website www.glaciercentennial.org kunnen bezoekers alle informatie rondom deze feestelijkheden terugvinden.

Veelzijdig Montana

In het kader van het 100-jarig bestaan van Glacier heeft Chris Peterson, de hoofdredacteur van het Glacier Park Magazine, 100 dagen lang foto’s in het park gemaakt. Het bijzondere overzicht dat de veelzijdigheid van dit prachtige gebied laat zien, kan worden bekeken op een speciale website. Volgens Chris, en veel bezoekers zijn het met hem eens, is Glacier National Park ‘like no other place on earth’. Fanatieke wandelaars en bergbeklimmers noemen het park zelfs hun ‘church’.

Billy Bowman

De grootste fan van het park is echter Billy Bowman. Deze viervoeter woont zelf in het park en via zijn eigen website, Facebookpagina en Tweets maakt hij bezoekers deelgenoot van zijn unieke – en vaak ook ludieke- kijk op het prachtige Glacier National Park! Bezoekers die graag een cadeautje meenemen voor de 100-jarige, zijn bij hem ook aan het goede adres voor suggesties.

Meer informatie bij het Verkeersbureaus en VVV van Montana

Comments are closed.