Montana

Wie aan de noordelijke staat Montana denkt, denkt aan ruimte en leegte. Hier kun je honderden kilometers rijden en slechts enkele huizen tegenkomen. Blijf op de hoogte van Montana met oonze inspirerende nieuwsbrief vol Montana tips!

Verkeersbureaus en VVV’s in Montana

Het oostelijke gedeelte van de staat wordt gekenmerkt door eindeloze vlaktes die deel uitmaken van uitgestrekte landerijen. In het zuiden bevinden zich de prairies waar General Custer met de indianen vocht en uiteindelijk het onderspit moest delven.

Rocky Mountains

Het Westen van Montana ligt het Rocky Mountain gebergte. Hier vindt je talloze plaatsjes die herinneren aan het rijke pioniers en mijnverleden van de staat. Plaatsen als Butte, Bozeman en Helena herinneren aan de tijd dat de goudzoekers westwaarts trokken opzoek naar het geluk. Nevada City en Veginia City zijn gohst towns waar de tijd letterlijk stil is blijven staan.
Hoewel Yellowstone National Park voor 90% in de staat Wyoming ligt, zijn drie van de vijf ingangen gelegen in Montana, West Yellowstone is de bekendste.

Glacier National Park

Kroon op de Rocky Mountains in Montana is het Glacier National Park, grenzend aan Canada. Door dit prachtige gebied slingert zich de “going to the sun highway” Naar verluid de mooiste weg van de verenigde staten.

Meer informatie Montana

Meer informatie over de staat Montana en Glacier National Park is te verkrijgen via het verkeersbureau van Rocky Mountain International op greatamericanwest.nl/montana

 

 

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Montana om in de vakantiestemming te komen!