VVV Achterhoek: vier nieuwe fietsroutes

VVV Achterhoek: vier nieuwe fietsroutes

De opening van Toeristisch Overstap Punt (TOP) Prinsen in Haarlo is de eerste in de rij van vijf nieuw te realiseren TOP’s in de Achterhoek in 2010. Om de TOP feestelijk in te luiden, heeft het Achterhoeks Bureau voor Toerisme in samenwerking met onder andere de Gemeente Berkelland, VVV Berkelland, HCR Prinsen en het Recreatieschap Achterhoek-Liemers een Klavertje Vier fietsroute uitgebracht. Startpunt van de routes is TOP Prinsen aan de Eibergseweg, in het centrum van Haarlo. De routes lopen over het fietsknooppuntensysteem en zijn uitgezet als een klaverblad: vier delen, die in alle windrichtingen lopen en die variëren van 36 tot 56 kilometer.

TOP: Toeristich Overstap Punt Achterhoek

TOP staat voor Toeristisch Overstap Punt en in de Achterhoek en Liemers zijn er inmiddels veertig gerealiseerd! Een TOP is te herkennen aan de vier meter hoge gazen kegel met keien, een informatiepaneel en er is een rustgelegenheid. De routes beginnen niet altijd direct bij de TOP, maar via blauw bewegwijzerde borden wordt telkens de weg gewezen naar het startpunt. De TOP’s zijn per auto goed bereikbaar; en de TOPS zijn bij uitstek geschikt om over te stappen op de fiets, paard, kano, skeelers of te voet.

Fietsroutes in Achterhoek en Liemers

De toeristische route behorende bij TOP Prinsen is het Klavertje Vier. Het Klavertje Vier bestaat uit vier losse fietsroutes, die allemaal rondom Haarlo lopen. Onderweg worden diverse toeristisch interessante bezienswaardigheden aangedaan, zoals het historische museumstadje Borculo, kasteel Ruurlo, de Mallumse Watermolen en tolboerderij de Lebbenbrugge; een cultuurtoeristische kennismaking door de gemeente Berkelland. De vier routeboekjes zijn in handig zakformaat gedrukt en voorzien van diverse omgevingsfoto’s en achtergrondinformatie van de bezienswaardigheden. De routes kunnen los gekocht worden voor € 2,25 per stuk, maar worden ook gebundeld verkocht voor € 7,95. Ze zijn onder andere te koop bij de VVV-winkels in Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo.

Ondersteuning fietsroutes

Het plaatsen en ontwikkelen van de TOP en bijbehorende fietsroute is mede mogelijk gemaakt door: Europese Unie, Provincie Gelderland, Recreatieschap Achterhoek-Liemers, Gemeente Berkelland, HCR Prinsen in Haarlo, VVV Berkelland en het Achterhoeks Bureau voor Toerisme.

Comments are closed.