Curacao tourisme blijft records breken

Curacao verkeersbureau: tourisme blijft records breken

Het Curaçao Toeristen Bureau Europa blikt terug op een goed 2009. De bezoekersaantallen vanuit Nederland laten een toename van 11% zien. Ook reisden er 23% meer Duitsers en 17% meer Belgen naar Curaçao. In absolute aantallen gaat het om 126.209 toeristen vanuit Nederland, 6.806 uit Duitsland en 3.685 uit België. Deze totalen zijn niet eerder zo hoog geweest. Het aantal overnachtingen dat de Nederlanders boekten lag op hetzelfde niveau als in 2008, België en Duitsland waren goed voor een toename van respectievelijk 4 en 12%. Over het geheel genomen zag Curaçao het aantal toeristen in 2009 dalen met 9%, waarbij er ook 10% minder overnachtingen werden geboekt dan in 2008.

Vakantie naar Curacao blijft populair

Edward Suares, directeur van het Curaçao Toeristen Bureau Europa: “Het stelt ons zeer tevreden dat er in 2009 zo veel Nederlanders op vakantie zijn gegaan naar Curaçao. En hoewel zij gemiddeld iets korter op het eiland verbleven dan voorgaande jaren, is het aantal door Nederlanders geboekte overnachtingen op peil gebleven. Dat is gezien de over het algemeen in 2009 tegenvallende boekingen een uitzonderlijk goed resultaat te noemen. Nederland was en blijft hiermee een van de belangrijkste landen voor het toerisme op Curaçao, omdat het zorgt voor 34% van het totaal aantal toeristen en voor 52% van alle overnachtingen. Na Nederland zijn Duitsland en België de voornaamste Europese groeimarkten voor vakantiebestemming Curaçao. Samen zorgt dit voor een groot marktaandeel, terwijl de meeste verre bestemmingen juist marktaandeel hebben verloren. Ik ben er van overtuigd dat onze gezamenlijke inspanningen ter promotie van ons eiland ervoor zorgen dat de groei van de afgelopen jaren zich ook de komende jaren zal blijven ontwikkelen.“

Comments are closed.