Nieuws Zweeds verkeersbureau kamperen in Skåne

Nieuws Zweeds verkeersbureau kamperen in Skåne

Als je dan toch naar Skåne komt om behalve van de kunst ook te genieten van de groene, ‘rollende’ heuvels, de 400 kilometer lange kust met witte zandstranden, de historische kastelen en de aantrekkelijke sportmogelijkheden, dan maakt kamperen de Zweedse beleving compleet.

Lente in Zweden

Een perfecte combinatie van alles wat een Zweedse lente je kan bieden, vind je op de meest westelijke punt van Skåne. Daar eindigt de Scandinavische binnenzee Kattegat en begint de Öresund.

Duikers vinden in de dorpen Mölle en Högenas een prima uitvalsbasis. Je kunt hier zeevissen, zeilen, golfen, maar bijvoorbeeld ook een fraaie wandeling maken in natuurreservaat Kullaberg. In dit groene, rotsige gebied van ongeveer 7,5 bij 1 kilometer tref je het controversiële werk Nimis aan: een serie aan elkaar gehechte sculpturen.


Een stuk zuidelijker verrast Söderåsen de bezoeker met Europa’s grootste, oorspronkelijke, ondoorbroken loofbosgebied en mooie uitzichten. Ook fietsers, ruiters, vissers en kanoërs komen er aan hun trekken. Benieuwd naar waar de norsige politiecommissaris Wallander nu ‘echt’ vandaan komt? Sla je tent op in de buurt van Ystad aan de zuidkust van Skåne.

Meer campings op www.camping.se

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Zweden

 

Comments are closed.