Verkeersbureau Ghana heeft beste reisgids

Ghana in ‘winning mood’ op de ITB 2010

Een vakantie naar Ghana wordt steeds populairder. Van strandvakantie tot avontuurlijk. De bestemmingen variëren van een biologische cacaoboerderij tot een olifantensafari te voet, van de weidse vlakten van de savanne in het noorden tot het Unesco erfgoed: de unieke slavenforten aan het palmenstrand. De “Ethical Traveler” uit de Verenigde Staten voegde Ghana dit jaar toe aan haar selecte lijst van 10 ontwikkelingslanden met een op ethische waarden gebaseerde toerismesector. Ghana kan zich meten met Zuid-Afrika of Argentinië. Met een sterk groeiende economie, zonder massatoerisme, Engels als officiële taal en haar diversiteit is het tropische Ghana de ideale eco-bestemming voor 2010, op 6 uurtjes vliegen vanuit Amsterdam.

De Ghana Verkeersbureau opent kantoor in de Benelux

In september opende het Ghanees Verkeersbureau in Nederland zijn deuren. De Ghana Tourist Board zette daarmee een baanbrekende stap voor een Afrikaanse land. Met deze eerste buitenlandse vestiging is Ghana Tourist Board veel beter in staat de consumentenmarkt en de lokale pers te bedienen. Het Verkeersbureau promoot Ghana als vakantiebestemming en geeft onafhankelijk advies. Ook verspreidt het bureau informatie en nieuws van inkomende en uitgaande tour operators en Ghanese bestemmingen. Ghana koos Nederland als uitvalsbasis voor Europa omdat de Nederlandse reizigers een trendsettende rol speelt in de reismarkt voor ecotoerisme.Beste reisgids 2009

Tegelijk met de opening van het Verkeersbureau verscheen de reis- en cultuurgids ‘Ervaar Ghana’. Deze kleurrijke gids werd prompt genomineerd voor ‘Beste reisgids 2009’. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de gespecialiseerde Nederlandse reisboekhandels. Ervaar Ghana bevat culturele achtergrondinformatie, praktische tips en prachtig fotomateriaal. Op basis van het succes in de Nederlandse markt wordt momenteel gewerkt aan een Engelstalige en wellicht ook Duitstalige editie.

Wereldkampioen voetbal?

Op 16 oktober 2009 werd Ghana wereldkampioen voetbal voor spellers onder de 20 jaar. Het team versloeg Brazilië in de finale na penalty’s. Ghana’s succes liep door in 2010, waar het in januari de finale haalde van de Africa Cup als opwarmertje voor “South Africa 2010”. Ghana zit in pool C en dus zit een finale Nederland-Ghana er helaas niet in. Ghana kan Nederland hooguit in de halve finale treffen. Op 1 juni oefent Ghana tegen Oranje in De Kuip. Onder de noemer “Ghana ‘4’ Gold South Africa 2010” start in maart een toeristische promotiecampagne met Ghana’s Internationale voetbalsuccessen als aandachtstrekker.

Comments are closed.