Recordaantal Nederlanders in 2009 in Oostenrijk

Recordaantal Nederlanders in 2009 in Oostenrijk

Voor het 12e jaar op rij mocht Oostenrijk weer meer Nederlanders welkom heten. De jaarcijfers tonen weer een stijging in het aantal aankomsten van Nederlandse vakantiegangers.

Meer Nederlanders naar Oostenrijk

Het aantal aankomsten van Nederlanders in Oostenrijk steeg in 2009 met 0,3% naar een recordaantal van 1.654.959. Daarentegen daalde het aantal overnachtingen met 1,2% van 9.562.516 naar een totaal van 9.451.747 overnachtingen.

Als we kijken naar het soort accommodatie waarvoor de Nederlander in 2009 tijdens zijn vakantie koos, kunnen wij concluderen dat de vraag naar vakantiewoningen en campings licht gestegen is. Toch blijven de 5-, 4-, en 3-sterrenhotels blijven de meest geliefde accommodaties om de vakantie in door te brengen. Opvallend is dat 31,7% van alle Nederlandse overnachtingen in de zomer op campings wordt doorgebracht. De meeste geliefde deelstaten om de vakantie door te brengen blijven Tirol, SalzburgerLand en Karinthië.

In totaal, vanuit binnen- en buitenland, kreeg Oostenrijk het afgelopen jaar te maken met een kleine daling van de totale overnachtingen. Deze daalden van 126,7 miljoen met 1,9% naar 124,3 miljoen.

“Op basis van de huidige boekingsstand en navraag zou het een groot succes zijn als wij het afgelopen topresultaat ook in 2010 kunnen continueren”, aldus Alfred Cossmann, directeur van het Oostenrijks Toeristenburo.

Bekijk het Verkeersbureau van Oostenrijk

Comments are closed.