Zwedens bekendste ski-oord al 100 jaar top

Zwedens bekendste ski-oord al 100 jaar top

Zwedens bekendste ski-oord bestaat zondag 7 maart honderd jaar als toeristische topbestemming met professionele faciliteiten. In 1910 ging de kabeltrein Bergbana voor het eerst uit het dal de berg Åreskutan op naar het toen nieuwe hotel Fjällgården. Dat was de start voor een zinderende ontwikkeling van het gebied.
Het leuke aan Åre (ca. 1300 inw.) is dat zowel de Bergbana als veel overnachtingslocaties van toen nog altijd bestaan en hun plek behouden naast moderne faciliteiten. Op (ski)vakantie naar Åre betekent automatisch een sportieve beleving in een historische, adembenemende omgeving.

Åre Skigebied in Zweden

‘Åre heeft zich ontwikkeld tot een van ‘s werelds beste skigebieden, maar heeft zijn onvervalste oorsprong behouden in het dorp en op de pistes’, zegt Niclas Sjögren Berg. Hij is de locatieverantwoordelijke van Skistar Åre, de organisatie die de meer dan 100 pistes en skifaciliteiten op de bestemming uitbaat.
Dit weekeinde is Åre extra feestelijk met onder meer een sleeënrace, gratis toegang tot de kabeltrein Bergbana, koorzang, jazz en een dansfeest in hotel Fjällgården. Alle reden om nog even lastminute naar Zwedens bekendste ski-oord af te reizen, bijvoorbeeld direct met een chartervlucht vanaf Amsterdam naar Östersund/Åre Flygstation. Vanaf het vliegveld is het slechts 90 tot 120 minuten met auto of bus naar de piste.

Hoge kwaliteit wintersport

Åre is een Leading Mountain Resorts of the World: een exclusieve club van ‘s werelds beste wintersportlocaties. Naast Åre behoren Saas-Fee in Zwitserland, Val Gardena in Italië, Bariloche in Argentinië, Queenstown in Nieuw-Zeeland en Banff in Canada tot de groep. Een Leading Mountain Resort of the World staat garant voor minstens 10 maanden skiën, op pistes van hoge kwaliteit, tegen relatief lage kosten, in een bergomgeving die een lust is voor het oog.

Meer informatie bij het Zweeds Verkeersbureau

Comments are closed.