In de voetsporen van Sisi in Zuid-Tirol

In de voetsporen van Sisi in Zuid-Tirol

Een weekendje weg is het perfecte medicijn tegen de winterblues en met wie kun je de drukte van alledag beter ontvluchten dan samen met je vriendinnen? De smalle straatjes en promenades in het spastadje Merano in Zuid-Tirol zijn het hele jaar door gezellig. De natuurlijke bronnen, wellnesscentra, leuke winkeltjes, galeries, cafeetjes en uitstekende restaurants maken van Merano de perfecte bestemming voor een girls getawaye voor niets bracht Sisi hier een groot deel van haar tijd door!

Keizerin Sisi

Kasteel Trautmansdorff in Merano staat als eerste op het programma. Keizerin Elisabeth bracht er de milde winters tussen 1870 en 1889 door. Sisi woonde in het deel van het kasteel dat tegenwoordig het museum voor toerisme herbergt. Ze bracht veel tijd door in de imposante tuinen van het kasteel. Ook nu nog behoren de tuinen tot de indrukwekkendste van Europa en zijn zeker een bezoekje waard.

Grotere kaart weergeven

Shopping in Merano

Wie van winkelen houdt, kan haar hart ophalen in de straatjes van het pittoreske Merano in Zuid-Tirol. Je vindt er de laatste Italiaanse mode en allerlei internationale en regionale schoonheidsproducten. Een aantal Italiaanse designers vindt zijn oorsprong in Zuid-Tirol. Het kledinglabel Luis Trenker staat synoniem voor vrijheid en wordt geïnspireerd door het leven in de Alpen. Zilla en Embawo zijn 2 eigenzinnige modemerken uit Zuid-Tirol die vooral bekend staan om de tassencollecties.
Thuis nog nagenieten van de vele spa’s in Zuid-Tirol? In de winkels in Merano vind je de producten van Trehs. Deze zijn gebaseerd op lokale dennenboomolie en beloven lichaam, geest en de bloedsomloop te stimuleren.

Gourmet en cocktails

Net als de hele regio Zuid-Tirol, staat ook Merano bekend om haar fijne keuken. In Slot Kallmünz komen kunst, cultuur en gastronomie samen. In de 19e eeuw kwamen de rijkelui hier kuren, maar tegenwoordig kun je zowel ’’s middags als ’’s avonds genieten van heerlijke authentieke Italiaanse gerechten van Chef Luigi Ottaiano gecombineerd met één van de 450 mooie wijnen uit de kelder van het slot. Daarna geniet je van een cocktail in Sketch, de loungebar waar hip Merano elkaar eind van de dag ontmoet. Het creatieve gebruik van licht, geluid, visuele projecties en geuren maken een simpel drankje al een hele beleving, maar in Sketch geniet je ook nog eens van de beste cocktails in Merano.


Slapen in stijl

Na zo’n vermoeiende dag overnacht je natuurlijk in stijl, in een design hotel in de stad. In het centrum van Merano ligt het lieflijke Hotel Aurora, waar de kamers vintage, design of romantisch ingericht zijn. In de bistro en het restaurant kan men heerlijk eten en Aurora‘s spa biedt wellness in al haar facetten. Voor de bouw en inrichting van hotel Terme Merano zijn de beste kwaliteit natuurlijke materialen gebruikt. Het hotel maakt deel uit van het spacomplex Terme Merano, midden in het centrum. Hier vindt men naast een zwembad, spa, sauna en beautysalon ook een medische spa. Geheel in de stijl van Sisi kun je hier weken in een organisch weibad onder het genot van een glaasje sekt. De verzorgingsproducten van Terme Merano zijn vrijwel allemaal afkomstig uit Merano en omgeving.

Bereikbaarheid

Zuid-Tirol is op diverse manieren te bereiken: per auto, per bus of per vliegtuig. Vanaf Nederland zijn de vliegvelden van Innsbruck, Verona, Milan Bergamo of Orio al Serio en Venetië Marco Polo of Venetië Treviso prima bereikbaar.

Comments are closed.