Leipzig in top tien New York Times

De New York Times tipt Leipzig als topbestemming voor 2010 voor stedentrip. Geen wonder met de heropening van het spectaculaire Bach-Museum en een overzichtstentoonstelling van Neo – hottest thing on earth – Rauch op de agenda.

Museum der bildenden Künste Leipzig

Vanaf april staat kunstenaar Rauch in de spotlights met een overzichtstentoonstelling in het Museum der bildenden Künste Leipzig. De wegbereider van de Leipziger Schule geldt in het buitenland als hét gezicht van de hedendaagse Duitse kunst.

Meer moderne kunst is te vinden in de Spinnerei. De voormalige katoenspinnerij biedt onderdak aan Leipzigs complete kunstscène. In pension Meisterzimmer kan vanaf € 50 worden overnacht tussen de ateliers.

Bach musuem Leipzig

Ter ere van de 325e geboortedag van Leipzigs beroemdste voormalige inwoner, Johann Sebastian Bach, heropent het Bach-Museum in maart met een nieuwe interactieve en multimediale opzet.
Voor Bach-liefhebbers heeft de stad dit jaar nog meer in petto, want van 11 tot 20 juni vindt in Leipzig ook het Bachfest plaats. Composities van de negentiende-eeuwse componisten en Bach-fans Robert Schumann en Johannes Brahms staan op dit muziekfestival centraal.

Meer informatie bij het Duits Verkeersbureau op http://www.duitsverkeersbureau.nl/NLD/vakantieland_duitsland/master_tlstadt-id1126-fstadt_allgemein.htm

Comments are closed.